Mersin Otel Seçiminde Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Turizm 23.11.2022, 16:18 23.11.2022, 16:19
Mersin Otel Seçiminde Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Yorucu geçen bir yılın ardından yeterince birikim yapamamış olabilirsiniz. Bu noktada, tatile gidemeyeceğim diye üzülmenize gerek yok! Türkiye’deki insanlar yaz tatilini Ege veya Akdeniz’e gitmek olarak düşünüyorlar. Bu düşünce doğru olabilir. Ancak, bu iki bölgenin popüler şehirlerine gitmek zorunda değilsiniz. Daha uygun fiyatlı bir tatil yapmak adına farklı şehirleri de düşünmelisiniz. Bahsettiğimiz şehirlerden birisi de Mersin!

Mersin; bilhassa son yıllarda daha çok kişinin ziyaret ettiği bir şehir haline geldi. Hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan Mersin’de hizmet kalitesine hayran kalacağınız türden çok sayıda Mersin otel seçeneği de bulunuyor. Gelin, hem Mersin gezilecek yerler hem de Mersin otel seçenekleri hakkında bilgi verelim!

Mersin Gezilecek Yerler

  • Yerköprü Şelalesi: Mersin ziyaret edilecek yerler listenizin ilk sırasında kesinlikle Yerköprü Şelalesi olmalı! Mut ilçesinde yer alan bu şelalenin doğal güzelliğine hayran olacaksınız. Tabiat anıtı olarak tescillenen bu şelaleyi görmeden dönmemelisiniz. Yosun tutmuş ağaçları ile dikkat çeken bir mekandır. Doğayı dinlemek ve eşsiz manzaranın fotoğraflarını çekmek adına yolunuz kesinlikle buraya düşmeli!
  • Tarsus Hayvanat Bahçesi: Hayvanları seven biriyseniz burası tam olarak size göre! Farklı hayvan türlerini bünyesinde barındıran bu hayvanat bahçesine Mersin merkezden kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz.
  • Göksu Nehri: Mersin ile özdeşleşmiş yerlerden birisidir. Yerköprü Şelalesi ile ortak özellikleri vardır. Rafting için uygun bir alan olduğunu söylemek gerekir.

Mersin’de Ne Yenir?

Mersin’e tatil için geldiyseniz oldukça şanslısınız. Burada birbirinden güzel yemekleri yeme şansına erişebilirsiniz. Mersin’de mutlaka tadılması gereken lezzetlerin başında tahmin edebileceğiniz gibi tantuni geliyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde de tantuni yiyebilirsiniz. Ancak, hiçbirisi Mersin’deki tantuniye benzemeyecektir. Tarsus kebabı ve cezerye de Mersin’in öne çıkan yiyecekleri arasında bulunuyor.

En İyi Mersin Otelleri

Mersin otel alternatifleri sayesinde harika bir tatil yapabilirsiniz. Gelin, size Mersin otel seçeneklerini tanıtalım!

  • The Monard Hotel: Şehrin hem kaliteli hizmet veren hem de uygun fiyatlı oluşuyla dikkat çeken otelleri arasında bulunur. Mersin’in fiyat performans kriteri bakımından en iyi oteli oluşuyla dikkat çeker. Bu oteli Google’da araştırdığınız takdirde otel hakkında yapılan kullanıcı yorumlarının neredeyse tamamının olumlu olduğunu göreceksiniz.
  • Navona Hotel: Dört yıldızlı Mersin otel alternatifleri arasında yer alır. Şehrin en modern otellerinden birisidir. Ayrıca, son derece geniş odaları ile dikkat çeker. Ayrıca, Mersin sahile yürüme mesafesinde olduğunu söylemek gerekir.
  • Divan Mersin: Beş yıldızlı Mersin otel seçeneklerinden birisidir. Mersin Marina’ya 15 dakikalık mesafede olması ciddi bir avantajdır. Ayrıca, Forum Mersin AVM’ye de yakındır.
  • Park Yalçın Otel: Üç yıldızlı Mersin oteli olsa da modern tesisi ve kaliteli odaları ile dört ya da beş yıldızlı otellerden herhangi bir farkının olmadığını ispat eder. Çift kişilik odaları; şehirdeki diğer odalara kıyasla uygun fiyatlıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46