banner333

banner309

Torul'da Siyanür Tepkisi

Torul Trabzonspor Sevenler Derneği Başkanı Veysel Küçüköner, ilçede siyanürle altın üretimine tepki göstererek, "Torul halkı gerektiğinde gerekli cevabı verecektir" dedi.

Torul 16.12.2013, 08:56 16.12.2013, 08:58
Torul'da Siyanür Tepkisi
banner400
 Torul ilçesinde siyanürle altın üretimi ve dışarıdan getirilen altın madeninin Gümüşhane'de ayrıştırılmasına tepki gösteren Torul Trabzonspor Sevenler Derneği üyeleri ve vatandaşlar, "Yaşamak istiyoruz" ve "Siyanüre hayır" yazılı pankartlar açarak Torul Trabzonspor Sevenler Derneği önünde toplandı.


Burada grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Küçüköner, altın madeninin üretiminde kullanılan yan maddelerin ilçede bulunan insanların ömrünü kısalttığını, kanser vakalarını artırdığını, Harşit Çayı ve yan derelerde balıkların ölümüne neden olduğunu, sebze ve meyvelerde kurumalara yol açtığını ve verimin düştüğünü savundu.

İlçedeki Koza Altın İşletmesi'in dışarıdan maden getirerek  Gümüşhane'de erittiğini iddia eden Küçüköner, "Bu zararlara rağmen ilçemize hiçbir sosyal katkıda bulunmuyorlar. Torul halkı gerektiğinde gereken cevabı verecektir. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir daha ki tepkilerimiz daha sert ve etkili olacaktır. Hiç kimse Torul'u göz ardı edemez. Siyanüre hayır diyoruz" şeklinde konuştu.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar (2)
Tahsin söğüt 10 yıl önce
koza maden işletmeleri gümüşhane'nin doğasını yok etti etmeğe devem ediyor.
hasan 10 yıl önce
sessiz kalan gümüşhaneliler bergamadan gelen altının zehrini bile biz soluyoruz sahipsiz gümüşhaneye sahip çıkın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49