banner333

banner309

Torul’a doğalgaz konusu TBMM’ye taşınıyor

Torul 06.06.2022, 08:40
Torul’a doğalgaz konusu TBMM’ye taşınıyor
banner400

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda CHP’li vekiller tarafından 51 büyükşehir olmayan ilde yürütülen saha çalışmaları sürüyor. 

3-6 Haziran tarihleri arasında 51 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen saha çalışmaları doğrultusunda CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Gümüşhane’ye geldi. 

3 gün boyunca Gümüşhane’nin ilçelerinde ve şehir merkezinde incelemelerde bulunan vekiller gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla gözlemlerini aktarırken, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“Torul’a ivedilikle doğalgazın gelmesi gerekiyor”

Gerçekleştirilen saha çalışmalarında Gümüşhane’nin yerel sorunlarıyla ilgili notlar aldığını ve bu durumu mecliste mutlaka gündeme getireceğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Torul ilçesinde doğalgaz sıkıntısından bahsetti arkadaşlarımız. Bu ülkeyi yöneten irade 2018 yılı itibariyle Türkiye’nin doğalgaz gitmemiş hiçbir yeri kalmayacak diyordu. Biz gittik gördük, Torul’da yok. Vatandaş kömürle ısınmak zorunda kalıyor ve kömürün tonu 8 bin TL olmuş durumda. Ortalama 3+1 evde yaklaşık 3 buçuk ton kömür yakılıyor bunun yıllık maliyeti 25-30 bin TL. Vatandaşın bu külfeti karşılayabilme ihtimali yok. Torul’a ivedilikle doğalgazın gelmesi gerekiyor. Bizler bu konuyu meclis gündemine getireceğiz genel başkanımıza arz edeceğiz bu konunun takipçisi olacağız. Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerimiz şeker pancarı üreticisi ilçelerimiz. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle üreticilerimiz büyük mağduriyet yaşamışlar. Ayrıca yine tarımsal faaliyette bulunan arkadaşlarımıza Allah’ın deresinden akan suyu kullandıkları için cezalar yazıldığı, su parası ödeme zorunluluğu çıkarıldığını öğrendik. Ben hayretler içerisinde kaldım. Allah’ın deresi akıyor vatandaş oradan sulama yapıyor diye vatandaşa ceza kesiliyor. Kelkit’te 3 aydır suların bulanık aktığından bahsetti vatandaşlar. Buna bağlı salgın hastalıkların, ishallerin yaşandığını doktorların sudan kaynaklandığına dair tespitler yaptığını anlattılar bize. Çeşmeden akan suya baktık kısmen bulanıktı, daha öncesinde daha bulanık akıyormuş. Bununla ilgili çözüm üretmesi gerekenler hiçbir çözüm üretmişler. Ülkeyi yönetenler ipin ucunu kaçırmış durumdalar” diye konuştu. 

“Bölgeye demiryolu sözlerinin hepsi hayal oldu”

Gümüşhane ve Trabzon’u da kapsayan demiryolu projesi ile ilgili de açıklamalara bulunan Kaya, “Gümüşhane-Trabzon’da bize uzun yıllar önce vaad edilen bir demiryolu projesi var. Erzincan’dan başlayıp, Kelkit sonra Gümüşhane’den Maçka’ya oradan da sahile inen bir demiryolu projesi vardı. Bu konuda bizlere büyük bir yalan söylendi arkadaşlar. Ben Ulaştırma Bakanlığı bütçe kitapçığına baktım 2020’de bitecek denilen proje ilk önce 2029 yılında proje aşamasındaki hat olarak görülüyor, şimdi revize ettiler 2053 yılından bahsediyorlar. Üzülerek söylüyorum bizimle dalga geçiyorlar. Bu iktidar, iktidarda kaldığı sürece bu bölge için demiryolu hayaldir. Binali Yıldırım’dan Cumhurbaşkanına, milletvekillerine kadar her biri bu konuda bizlere söz verdi ama bu sözlerin hepsi hayal”

“Bizim insanımız öyle bir tokat vurur ki, o tokadı yiyen bir daha ayağa kalkamaz”

Aralarında Gümüşhane’nin de olduğu kentlerin iktidarı ayakta tutan, iktidarı bugüne kadar en yüksek oranda destekleyen bölge olduğunu vurgulayan Kaya, “Bizim insanımız bir yere kadar sabreder ama ondan sonra öyle bir tokat vurur ki, o tokadı yiyen bir daha ayağa kalkamaz. AK Parti iktidarını bekleyen akıbet de budur” ifadelerini kullandı. 

“Millet İttifakı’nın bir milletvekilinin çıkacağını biz gördük”

İktidarın topluma korku salarak, yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalıştığını iddia eden Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de “Ülkeyi yönetemeyen iktidar çareyi baskıyla, zulümle, adaletsizlikle ve demokrasiyi ortadan kaldırmakla aramaya başladı. Gerek il başkanlarımız üzerinden gerekse belediye başkanlarımız üzerinden topluma korku salarak yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar. Buradan tekrar hodri meydan diyoruz. Hangi kapıyı çalarsak çalalım, ister esnaf, ister fide üreticisi, ister kasap, ister lokantacı, tuhafiyeci hangi siyasi görüşten olursa olsun Gümüşhaneliler kararını vermiş bu iktidar ama erken ama zamanında yapılacak bir seçimde gidecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi artık yeni bir hayat yeşermek üzere bu topraklarda. Herkesin onurla yaşayabileceği özgür bir ülkeyi beraber kuracağız buna hazırlıklı olalım. 6’lı masada bu ülkenin geleceği ile ilgili bütün planlar, deklarasyonlar yapılıyor zamanı gelince bu masanın belirleyeceği aday 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Gümüşhane’den mutlaka CHP öncülüğünde Millet İttifakı’nın bir milletvekilinin çıkacağını biz gördük” dedi. 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45