banner333

banner309

Torul Ülkü Ocakları Hizmete Açıldı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Ülkü Ocakları ilçe teşkilatı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Torul 07.10.2013, 11:36 07.10.2013, 11:37
Torul Ülkü Ocakları Hizmete Açıldı
banner400
Atatürk Caddesinde ki hizmet binasının açılış törenine Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara, MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, Torul Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih Keleş, MHP Torul İlçe Başkanı Mustafa Ünlü, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, MHP İlçe Başkanları, MHP ve Torul Kadın Kolları Başkanları, MHP İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, eski Ülkü Ocakları ve MHP İl ve İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ve Andımızın okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve açılış konuşmaları ile devam etti.

Törende konuşan Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara, Ülkü Ocaklarının umutların buluştuğu yerin adı olduğunu belirterek, “Ülkü Ocakları sevgilerimizi, sevdalarımı yeşerttiğimiz, fikir öğrendiğimiz, fikirlerimizi tartıştığımız… Vatan, Bayrak, Din, Devlet, Millet sevgisini kalplerimize nakşettiğimiz mukaddes yuvamızdır. Okuduğumuz kitaptır, öğrendiğimiz nasihattir. Edeptir, terbiyedir. Büyüğe saygıdır, küçüğe duyulan sevgidir. Teşkilattır, teşkilatçılığı öğreten ulvi mekanımızdır. Yavuz’u, Fatih’i, Sultan Alparslan’ı, Atilla’yı, Kürşat’ı, Atatürk’ü, Başbuğ Alparslan Türkeş’i tanıdığımız, şahsiyet abidelerinin hayatlarını öğrendiğimiz ve bizlere şahsiyet kazandıran hiç sönmeyecek olan Ocağımızdır. Ahmet Yesevi’dir, Dündar Taşer’dir, Hüseyin Nihal Atsız’dır, Ziya Gökalp’tir, Arif Nihat Asya’dır. Ruhi Kılıçkıran’dır, Ali Bülent Orkan’dır, Dursun Önkuzu’dur, Mustafa Pehlivanoğlu’dur, Ali Metin Tokdemir’dir… Şiirimizdir, Türkümüzdür, Efkarımızdır, Nazımızdır, Nazlımızdır… Vefadır, Sevgidir, Merhamettir. Yokluğu yaşasak da, onurlu yaşamanın ne demek olduğunu öğrendiğimiz, kuru ekmek sonrasında semaya açtığımız ellerle dualarımıza ‘’Amin’’ dediğimiz yerin adıdır…Şandır, Şereftir… Her Ülkücünün Gönlünün en ince sızısıdır ve ebediyen en müstesna yerde kalacak olan yerin adıdır. Ömür boyu sürecek yaşam felsefemiz olan ‘’Ülkücülük’’ kavramını bize öğreten yerin adıdır. Dik duruştur. Hz. Peygamber sevgisi ve ahlakını öğreten yerdir, bizlere sadece Allah’a kul olmayı öğreten dergahımızın adıdır. Zalime Yavuz, Mazluma Yunus’luğu öğreten, ilim ve irfan aşılayan, Şahsiyet ve karakter kazandıran, Ülkü yolunun merkezi Ülkü Ocakları’nın Torulilçemizde açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Ülkü Ocakları’nın inandığı değerlerden, Türk Milletinin ve Türk Gençliğinin selameti için karşılıksız vatan ve millet sevgisine dayalı, asil duruşundan asla taviz vermeyeceğini ve bedeli ne olursa olsun asla geri adım atmayacağını herkesin iyi bilmesini isteyen Kara, “Torul İlçe teşkilatımızın, vatanımıza, milletimize hayırlı evlatların yetiştirilmesinde etkin bir rol üstlenecektir. Ülkücü bir ailede yetişen, bu davanın içerisinde büyüyen, ikinci üniversitesini bitirmek üzere olan Torul Ülkü Ocakları İlçe Başkanımız Sayın Fatih Keleş’e inanıyor ve güveniyoruz. Her zaman şahsının ve makamının, Torul ilçemizdeki Ülküdaşlarımızın ve Torul Gençliğinin yanında olacağımızı herkesin iyi bilmesini istiyoruz. Başta Fatih Başkanımız olmak üzere bütün gönüldaşlarıma başarılar diliyorum. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş Bey’in emaneti olan Ülkü Ocakları Kıyamete Kadar bu topraklarda baki kalacaktır. Cenab’ı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın inşallah. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Torul Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih Keleş ise Ülkü Ocakları başkanlığı gibi önemli bir göreve getirilmiş olmanın manevi hazzını yaşadığını belirterek, üzerindeki sorumluluğun farkında olarak, Torul gençliğine hizmet etmek, Türk-İslam Ülkünü muzaffer etmek için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. 

MHP İl Başkanı Orhan Mazman, Torul MHP İlçe Başkanı Mustafa Ünlü ve Torul Belediye Başkanı Selami Bostan da yaptıkları konuşmalarda Torul Ülkü Ocaklarının vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, Ülkü Ocakları yöneticilerine başarılar diledi.

Dualar ve tekbirler eşliğinde yapılan açılış töreninin ardından, Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara tarafından Torul Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih Keleş’e Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı öpülerek teslim edildi ve devir teslim töreni gerçekleştirildi



Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46