banner333

banner309

Torul Level Atlayacak

Torul, Cam Seyir Terasının Ardından Yeni Projesi İle de Adından Söz Ettirecek

Torul 17.03.2018, 12:00
Torul Level Atlayacak
banner400

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul ilçesinin hem turizmde hem de adrenalin sporlarında Türkiye’nin gözde bir ilçesi olacağını söyledi.

Köroğlu, 10 gün önce İstanbul’dan gelen bir firma ile ilçeye kurulacak Zipline’ı görüştüklerini, ardından bir ikinci, firmayı daha ilçeye davet ettiklerini belirterek, “ Ancak, tek bir firmaya bağlı kalmayarak şu anda Safranbolu’da Zipline çalışması yapan yine İstanbul’dan bir firmayı daha davet ettik. Firma yetkilisi geldi. Kaymakamımızla birlikte Zipline kurulacak bölgede incelemede bulunduk. Bu amaçla Torul Kalesi’ne çıktık. Zipline’ın diğer ayağının yer alacağı ilçemizdeki yerini tespit ettik. Daha sonra Sayın Valimizi ziyaret ettik. Sayın Valimizin desteği sürekli yanımızda olması bizim de çalışma azmimizi artırıyor. Zipline ile ilgili heyecanımızı paylaştık” dedi.

“Uzunluğu 880-890 Metre”

Başkan Köroğlu, Zipline’ın bir ayağının Torul Kalesi’nde olacağını belirterek, şöyle devam etti: “Tahminen 880-890 metre kuşbakışı uzaklıkta ilçemizin Tuğrulbey Mahallesi’nde bulunan içme suyu depomuzun bulunduğu belediyemize ait alana kaleden çift hatlı bir Zipline yapacağız. İkinci planımız ise içme suyu depomuzun bulunduğu alandan, Tufaniye Mahallesi’nde bulunan ve B tipi mesire alanı olarak ilan edilen alana da ikinci bir Zipline hattı yapılacak.”

“2 Zıplayn Hattımız Olacak”

Torul Kalesi’nin kodunun 1150 olduğunu kaydeden Başkan Köroğlu, “Buradan Zipline ile geçilecek olan Tuğrul Bey Mahallesi’ndeki kodumuz ise 1060’a isabet ediyor. Yüzde 9-10 gibi bir eğimle kaleden Tuğrulbey Mahallesi’ne ineceğiz, oradan da 1013’e kodunda bulunan Tufaniye Mahallesi’ndeki mesire alanımıza ineceğiz. İki hattımız da aynı anda çalışacak. Şu anki hedefimiz Torul Kalesi’nden Tuğrulbey Mahallesi’ne olan hattı hayata geçirmek” dedi.

“Kağnı Ya da At Arabası”

Zipline’ın bir diğer ayağının Torul ilçe merkezine kurulmasındaki amacın, ilçe merkezine canlılık getirmek olduğunu vurgulayan Köroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Zipline binmek isteyenler, Torul ilçe merkezine gelecekler. Buradan Tuğrulbey Mahallesi’ndeki alandan Zipline binecekler. Ancak onları binecekleri alana kadar, kağnı ya da at arabaları ile taşımayı planlıyoruz. ATV’ler de olabilir. Bundaki amacımız hem ilçemizin daha iyi tanıtılması hem de ilçemize ekonomik girdi sağlamaktır.”

“50 Gün Süresi Var”

Başkan Köroğlu, son firma ile mutabakata vardıklarını kaydederek, “Bir fiyat üzerinde anlaştık. 50 günlük bir süresi var. Biz firmaya, Zipline ayaklarını İl Özel İdaremiz ve belediyemizin imkanları biz yapalım dedik. Firma da sadece mekanik ve halat işini yapacak. Firma, Ankara Tanıtım Günlerine Zipline ile ilgili olarak bir video hazırlıyor. Orada da gösterimini yapacak” dedi.

“Türkiye’de Bir İlki Yaşayacağız”

Tüğrkiye’den en uzun Zipline hattının 400 metre olduğunu belirten Başkan Köroğlu, “Bizim Zipline’ımız 880-890 metre uzunluğunda olacak. Bu Türkiye’de bu kadar uzunlukta ilk Zipline olacak. Cam seyir terasımız, kış mevsimi olmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Bunun hem sürdürülebilirliğini sağlamak hem de daha fazla aktivite kazanması açısından Zipline kuracağız. Böylece Torul kabuğunu kırmış, turizm ve adrenalin sporlarının en gözde mekanı olacak. İlçem adına, ilim adına, bölgem adına gerçekten gururluyum. Hafta sonu o soğuk havaya rağmen bin 200 kişi kalemizi ziyaret etti. Onların da sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalarımız hızla sürüyor” diye konuştu.

“Ekiplerimiz Çalışmalarını Sürdürüyor”

Köroğlu, belediye ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydederek, şöyle konuştu: “Kıl çadır otağımızın çalışmalarına arkadaşlarımız bugün itibariyle gelip başladılar. 10 Gün içerisinde bize teslim edecekler. Bir ay gibi kısa bir süre sonra kıl çadırımız, mescidimiz, lavabomuz hazır olacak. Orman İşletme Müdürlüğümüzle de sürekli istişare halindeyiz. Kaleye restoran yapılması ile ilgili bir ödenek geldi. Zemini taşla kaplayarak önceliğimiz bu alanı tozdan kurtarmaktır.”

“Suni Şelaleyi Yapacağız”

Başkan Köroğlu, ilerleyen zaman içerisinde Harşit Çayı’ndan kaleye motorla su çıkaracaklarını da anlatarak, açıklamasını şöyle tamamladı: “Burada bir şelale oluşturacağız. Yaz aylarında normal bir şelale olurken, kış mevsiminde ise buzdan şelale oluşacak. İnşallah Torul turizm noktasında bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Biz sanayi de ve tarımda iddialı olamayız ama turizmde ciddi anlamda iddialıyız. Çünkü Limni Gölümüz, Karaca Mağaramız, Artabel Göllerimiz, Zigana Kayak merkezimiz ve Torul Kalesi gibi değerlerimiz var.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11