banner333

banner309

Torul Kaymakamı Dünya Engelliler Günü Mesajı

Torul Kaymakamı Ömer Said KARAKAŞ "Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü için bir mesaj yayınladı

Torul 03.12.2019, 23:24
Torul Kaymakamı Dünya Engelliler Günü Mesajı
banner400

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturmak için önemli bir tarihtir.

Engelli olmak demek, sadece engeli bulunan kişilerle ve onların yakınlarıyla ilgili bir sorun olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımız, toplumumuzdaki bütün bireyler gibi hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilme hakkına sahiptir. Toplum olarak bizlere düşen görev de ön yargılardan kurtularak engelli vatandaşlarımız için istihdam olanaklarını arttırmak, onlara güvenli bir gelecek sunmak, yaşam koşullarını ve bakım hizmetlerini iyileştirerek yaşam kalitelerini arttırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü" kutluyor, devletimizin sunduğu bütün imkanlarla yanlarında olduğumuzu belirterek, fedakar aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmesini diliyorum.

Ömer Said KARAKAŞ
Torul Kaymakamı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45