banner333

banner309

Limni Gölü’ne Arap Turist Yağdı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in göreve başladığı günden itibaren Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan Limni Gölü’ne verdiği önemin ne kadar doğru olduğu Limni Gölü Tabiat Doğal Parkı’na adeta yağmur gibi yağan Arap turistler kanıtlamış oldu.

Torul 09.07.2018, 09:00
Limni Gölü’ne Arap Turist Yağdı
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in göreve başladığı günden itibaren Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan Limni Gölü’ne verdiği önemin ne kadar doğru olduğu Limni Gölü Tabiat Doğal Parkı’na adeta yağmur gibi yağan Arap turistler kanıtlamış oldu.

15 Nisan yaz sezonu ile turizme merhaba diyen Limni Gölü, adeta Arap turistlerden dolup taşıyor. Her gün kafileler halinde Limni Gölü’nü gelen Arap turistler, karşılaştıkları doğal güzelliği cep telefonları ile hem fotoğraf çekerek hem de selfi yaparak hayranlıklarını adeta gizleyemiyorlar.

Vali Memiş’in iki yıl önce Gümüşhane Valiliği görevine başladıktan sonra gerek Gümüşkayak Tesislerinden gerekse Zigana köyünden olmak üzere iki yolu da asfalt, beton ve parke yaptırmasıyla ulaşımın sağlıklı bir yapıya kavuşturması Arap turistler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

“Rehber Yok”

Limni Gölüne gelen yabancı turistlere rehberlik edecek yabancı dil bilen bir elemanın bulunmaması ise en büyük eksiklik olarak nitelendiriliyor.

Gümüşhane’nin doğal güzelliklerinin sadece Limni Gölü’nden oluşmadığını, çok sayıda, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri gelen turistlere anlatarak onları başta Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi gibi değerleri anlatacak en az Arapça ve İngilizce bilen personele ihtiyaç olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz.

“Kalifiye Eleman Bulamıyoruz”

Limni Gölü İşletmecisi Murat Eroğlu, en büyük sıkıntılarının kalifiye eleman bulamayışlarının geldiğini, bunun başında da Arapça ve İngilizce bilen eleman olduğunu belirterek, “Bu konuda Gümüşhane Üniversitesi’nin bize öncü olmasını istiyoruz” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi bulunduğunu burada okuyan öğrencilerden, en az üniversite tatilde olduğu zaman Limni Gölü’nde çalıştırabileceklerini ifade eden Eroğlu, “Şu anda bile çok sayıda Arap turist geldiği için Arapça bilen en az bir elemana ihtiyacımız var. Arapça ve İngilizce bilen bir eleman verilmesi halinde gelen turistlere Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Torul Kalesi Seyir Terası gibi doğal ve tarihi yerlerimiz anlatılır, turistler buralara da yönlendirilir. Aramalarıma rağmen böyle bir eleman bulamadım” dedi.

“Çok Güzel, Doğa Harikası”

Limni Gölüne gelen Arap turistlerden Muhammed Salah, Limni Gölü’ne Trabzon’dan bir kafile ile geldiğini ve Limni Gölü’nü çok beğendiğini ifade ederek, “Çok güzel. Temmuz ayında bile adeta üşüyoruz. Göl ve çevresi hiç bozulmadan çok güzel çalışma yapılmış. Yeşil çam ağaçları arasındaki gölden adeta büyülendik” dedi.

Limni Gölü’ne sabah saatlerinde geldiklerini, akşam geç saatlere kadar kalarak gece güzelliğini de görmek istediklerini anlatan Salah, “Türkiye çok güzel. Limni Gölü de o güzellikler bir tanesi. Havası güzel, eti güzel, yeşili güzel. Buraya geldiğimizden dolayı da çok mutlu olduk” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44