banner333

banner309

Evren Başkan'dan Doğalgaz İle İlgili Kamuoyu Açıklaması

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Torul ilçesine doğalgaz bağlanması için verdikleri mücadeleye ilişkin sosyal medyadan bir açıklamada bulundu.

Torul 09.06.2022, 08:57 09.06.2022, 09:05
Evren Başkan'dan Doğalgaz İle İlgili Kamuoyu Açıklaması
banner400

KAMUOYUNA DUYURULUR

İlçemize doğalgaz getirme noktasında çalışmalarımızı siz değerli hemşehrilerimin bildiği üzere devam ettiriyoruz.

AKSA Genel Müdürlüğü, Yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane - Bayburt AKSA Şirket Müdürü Sayın Erol Yavuz ile görüşmelerimiz ve istişarelerimiz neticesinde Gümüşhane il merkezinden ilçemize getirmeyi düşündüğümüz doğalgaz hattının basıncının bu konuda YETERLİ OLMADIĞI tarafımıza iletilmiştir. Erol bey tarafından düzenlenecek rapordan sonra AKSA ve BOTAŞ yetkilileriyle görüşmelerimiz devam edecek.

Önümüzde doğalgaz konusunda yalnızca iki seçenek kalmakla birlikte Zigana Dağı’ndan geçen hattan veya taşıma sistemi tank yöntemi ile bu hususta çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Küçük, dar gelirli bir ilçe olarak sadece kendi adımıza değil Kürtün ve Köse ilçelerimizin de bu hususta yaşadıkları mağduriyette söz konusuyken neden bizlere doğalgaz çalışmaları için yeteri kadar olanak sunulmuyor anlayamıyoruz.

Önümüzdeki yıl bitmesi planlanan Zigana Tüneli ile birlikte çok daha ulaşımı yakın, turizm destinasyonu içerisinde yer alan ilçemiz de yaşayan her vatandaşımızın hakkı olan doğalgaz, maalesef anlamsızca uzatılıyor.

İlçemizdeki dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere bu konuda zorluk yaşayan her bir hemşehrimiz için doğalgaz konusu artık tercih değil ihtiyaçtır. Vatandaşlarımız, çocuklarının giyiminden okul ihtiyaçlarına kadar, boğazından arttırarak kömür parasını her kış aylarında ayarlamaya çalışıyor ve bu konuda ciddi zorluklar yaşıyor.

Elbette ki Bayburt’ta da, Gümüşhane’de de tüm çevre illerimizde ve ülkemiz genelinde her ilçede doğalgazı kullanmak tüm vatandaşlarımızın hakkıdır.

Lakin Bayburt ilimizin 8 bin ve 4 bin nüfusluk ilçelerindeki hemşehrilerimiz doğalgaz kullanırken (Biz bu ilçelere doğalgaz verilirken onlara verilmesin değil, bizimde hakkımız olanı istiyoruz. ) Gerek Torul’umuz gerek Köse ve Kürtün ilçelerimizde yaşayan biz Gümüşhanelilerin de doğalgaz kullanma isteği doğaldır. Bizlerin, ilçemizin, vatandaşlarımızın DOĞALGAZ KULLANMAK İSTEMESİ HAKTIR.

Bu konuda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi tüm hemşehrilerime iletiyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Evren Evrim Özdemir

Torul Belediye Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39