banner333

banner309

Evlilik Öncesi Eğitimler Torul'da Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan protokol gereği Evlilik Öncesi Eğitim Programının ülke genelinde yaygınlaştırılması çerçevesinde Gümüşhane Merkez Belediyemizde başlayan ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ programı ilçelerimizde de devam etmektedir.

Torul 09.03.2013, 14:56
Evlilik Öncesi Eğitimler Torul'da Devam Ediyor
banner400

   Bu amaç doğrultusunda,  İlimizde  evlilik çağına gelmiş gençler ve eğitim hazırlığı yapan çiftlere ulaşılarak ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Evlilik Öncesi Eğitim Programları, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı vereceği düşünülerek planlanmıştır.

       Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İl Müdür Yardımcısı Murat Akbulut ve İl Müdürlüğü personellerinden Sosyolog Ayten Kurtul’ un eğitimci olarak katıldığı “Evlilik Öncesi Eğitim Programına” Torul Belediyesince yürütülen Takı Tasarımı projesi kapsamındaki 30 kursiyer katılmıştır. İl Müdür Yardımcısı Akbulut; İlçelerimizde kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin katılımıyla önümüzdeki süreçte bu eğitimlerin daha da yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ifade etmiştir. Türk toplumunun  sahip olduğu en önemli değerlerden olan aile kurumunun uzmanlarca hazırlanan eğitim programları ile  desteklenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden  Akbulut eğitim programlarından faydalanmak isteyen evlilik hazırlığı yapan çiftler, evlilik yaşına gelmiş gençler ve  tüm vatandaşlarımızın Belediyelerimize ve İl Müdürlüğümüze başvurabileceklerini belirterek, eğitimlere verdiği destekten dolayı  Torul Belediye Başkanı Selami Bostan’a teşekkür etti.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27