banner333

banner309

02.03.2016, 09:29

TOPLANTILARIN ANLAMI

 Toplantı, birçok kimsenin türlü amaçlar ile bir araya gelmesi yada bir gündem üzerinde görüşmek amacı ile ilgililerin katılımı ile yapılan birleşim olarak tanımlanıyor.

Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Valiliğimiz Turizmi konu alan iki toplantı gerçekleştirdi. Birinci toplantıda bilgi alışverişinde bulunuldu, sorunlar saptandı muhtemel çözüm önerileri tartışıldı.

Vali Sayın Yücel Yavuz'un görevliler ile birlikte bir teknisyen gibi çalışarak elde ettiği bilgiler ve toplantı sonuçları ile örtüşenlerin sentezinden oluşan bilgileri paylaşmak için 29.02.2016 günü saat 14.29 da ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. 

Her iki toplantıya ilgisi oranında bu işten anlayanlar davet edilmişti.

Vali Yardımcısı Şenol Turan başkanlığında ki komisyonun dokuz ay süreli çalışmalarının özeti olan yeni Valilik logosu ile Gümüşhane tanıtım filmi davetlilerin bilgisine sunuldu. Ortaya konan emek ciddi bir çalışmanın ürünüydü.  büyük özelliği ise farkındalık yaratmış olmasıydı. 29 sayısını oluşturan rakamların gücü ve yeni logodaki hilal alkışlar arasında yankı bulurken, hilal ucundaki Gümüşhane konağının belirgin olmaması ve tanıtımdaki fon müziği hayli eleştiri aldı. Slogan olarak belirlenen " Burası Gümüşhane" gösteriminde ön plana çıkan turizm değerlerinin kısa aralıklar ile peş peşe gösterilmesi yararlı oldu.  

Yapılan toplantıların teknik yönleri de insan ve iletişimsel yönleri de gerektiği gibi olmadıkça istenilen verimin alınması mümkün olmaz. 

Her iki toplantıda da teknik ve iletişimsel yönden hata yoktu. Dolayısıyla toplantılar verimli geçti diyebiliriz. Yapılan çalışmaların tüm boyutlarında Vali Yavuz'un emeği olduğu izlenimini yaptığı değerlendirmelerden anlamak mümkün. Sayın Yavuz'un şimdi iş zamanı başka çare yok. Valimizin "hemşerilerimiz mutlaka konaklama tesisleri yapmaya yönelmelidir"  savına katılmamak mümkün değil. Aynı emekte Kültür Turizm Müdür Vekili Engin Doğru'nun kuruma taze kan olarak katkı sağladığı da gözlerden kaçmadı.

İkramlarda yöresel yemekler ve kuşburnu ikram edilmeli kola ve fanta içimi engellenmeli şeklindeki saptamalar doğru şeyler. 

Karaca mağarasına gelen ziyaretçilerin dönüşte şehre uğramaları önlemi düşünülmeli ve alınmalı diyen valimiz Yavuz'un "BURASI GÜMÜŞHANE" sloganının tutacağını umuyor, 2016 yılını Gümüşhane de Turizm yılı olmasını diliyorum.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46