banner333

banner309

11.11.2022, 11:26

TEŞEKKÜRLER ŞİDEF

Değerli dostlar, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonuna teşekkür etmeden önce, ‘’haber29.net’’ ailesine, özelde de kıymetli dostumuz/müdürümüz Timur ŞAHİN Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Zira, haber sitesinin koordinatörü olan Timur Şahin Bey’in teklifi ve bize bu imkanı vermesiyle sizlerle buluşmuş oluyoruz. Belli aralıklarla, gerek memleketimiz Gümüşhane üzerine, gerek hemşeri oluşum ve stk’larımıza ve ülke gündemimize dair, gerekse de hukuk dünyasına ve mesleki alanlara dair bundan sonraki süreçte görüş ve birikimlerimizi sizlerle paylaşacağız. 


Yazımızın başlığında ‘’Teşekkürler Şidef’’ derken, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu ve Değerli Başkanı dostumuz Serkan KAYA Başkan ile birçoğu ile yakın muhabbetimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz olan kıymetli Şidef yöneticileri ve kurul üyeleri, yürekten bir teşekkürü ve güçlü bir alkışı gerçekten hak etmektedir.


Kurulduğu günden beri, sonrasında bizatihi de katıldığımız 2 ayrı genel kurulu ve yapmış olduğu 10’larca ses getiren ve gündem oluşturan program, organizasyon ve hayırlı işlerine, ŞİDEF AİLESİ bir yenisini daha ekleyerek, geçtiğimiz hafta sonu sabahtan akşama kadar 2 süren ve 2 nci günün sonunda İstanbul Boğazında vapur gezisiyle taçlandırılan ve hemşerilerimizi ziyadesiyle mutlu eden başarılı bir organizasyona daha imza attı.
Üniversite rektörleri, dekanları ile konularında uzman, konularına hakim ve iyi de hazırlanmış profesörlerin, doçentlerin sunum yaptığı ŞİRAN SEMPOZYUMU 2 gün boyunca gelen gidenlerle ve vapur gezisine katılanlarla yaklaşık 500 kişilik katılımla dolu dolu geçti.


Şiran ilçemizin sosyo-ekonomik yapısının, coğrafi ve nüfus durumunun irdelendiği, tarihsel ve kültürel analizinin yapıldığı, tarım-hayvancılık ve turizm yönlerinin incelendiği ve bu sebeplerle de çok faydalı neticelerin alınacağına inandığım, beklediğimin ötesindeki bir içerik ve doluluktaki organizasyonla karşılaştık.


Tabi, Şidef ailesine, haber29.net ailesine ve Timur ŞAHİN Bey’e teşekkür derken, yine, sempozyumda yaptığı sunum ile, sempozyum muhtevasıyla örtüşen şekilde Şiran İlçemize önemli hizmetler yaptığı anlaşılan ve bu bağlamda projeleri de olan Şiran Belediye Başkanımız ile gerek salon tahsisi ve boğaz turu ile ev sahipliği için ve gerekse 2 günlük ikramları için, aile büyüklerinden bir tarafıyla da hemşerimiz olduğunu öğrendiğimiz Sarıyer Belediye Başkanına da teşekkür etmek lazım.


Diğer taraftan, bu organizasyonun, Gümüşhane Valiliğimizin himayelerinde ve Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları  Derneğimizin (GÜSİAD) il dışı önderliğini yapmasıyla, İst.Gudef-Şidef-Ankara/Kocaeli/Samsun Güdefler ile birlikte ve ÇALISTAY şeklinde, ilimizdeki kaymakamlıklar, tüm belediyeler, üniversite ve ticaret sanayi odaları ile birlikte GÜMÜŞHANE’DE yapılmasının, GÜMÜŞHANEMIZE birçok yönden olağanüstü katkılar sağlayacağını düşünmekteyim.
Ülkemizin yavaş yavaş seçim atmosferine girdiği ve siyaseten restleşmelerin/kutuplaşmaların artmaya başladığı şu günlerde, siyaset üstü şekilde ve gözlemlediğimiz kadarıyla Şiran İlçemize nasıl ve ne şekilde katma değer katarız, ilçemizi nasıl geliştirir ve kalkındırırız kaygısıyla, özelde Şiran’ı, genelde de Gümüşhane’yi dert etme içgüdüsüyle gerçekleştirilen program için, Şidef Ailesine tekrardan teşekkür ediyor ve nice nice güzel/hayırlı programlar diliyorum.
Bir sonraki yazı da buluşmak üzere, sağlıcakla kalınız.    

                                 
Av. Yunus AKÇAY  (Gümüşhaneli Hukukçular Platform Başkanı)

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48