banner333

banner309

22.09.2020, 18:30

Şu Virüsün Yaptığına Bak !

Millet olarak örf adet ve geleneklerimiz doğrultusunda,her ne kadar kırgınlıklarımız olmuş olsa da bir birimize karşı,bir o kadarda bağlılığımız vardır. Kızarız,küseriz ama başımıza bir musibet geldi mi birbirimizi tutar kaldırırız.
*
Bu Pandemi süreci nedeni ile haklı olarak,herkes bir birinden uzaklaştı, herkes evlere esir oldu,dışarıya çıksak bile yanımızdan biri geçse ,acaba virüs bulaştı mı hissine kapılıyoruz!
*
Kimse kimsenin ne evine ne yanına artık gitmemeye çalışıyor . Herkeste , panik ve korku içinde ve en önemlisi de bir birini çok sevdiğini söyleyenler bile bir birine uzak durmaya çalışıyor. Bu pandemi sürecinde can ne kadar tatlıymış bir kere daha anladık.
*
Anne evladına evlat anneye ,akrabalar birbirine sarılamıyor, herkes şüpheli ve herkes korkuyor! Herkes aslında bir birbirlerini ve kendisini korumaya çalışıyorlar.
*
Bu süreçte çoğu şey değişti ve azaldı. Savaşlar ve daha çok toplumu zedeleyici vakalar olsun, bir yandan lüzumsuz masraflar olsun azalırken ,bir yandan da korku insanlığa hakim oldu!
*
Esnafların çoğu iş yapamazken ve hatta bir kısmı kepenkleri kapatırken, iflaslar peş peşe gelirken , çoğu esnaf kirasını verebilmenin derdinde. Ülkemizde iyi gitmeyen ekonomi ye
bu süreç de eklenince daha da kötümser bir tablo hızla
kaosa dönüşüyor! Küçücük bir virüs dünyayı dize getirdi vesselam !
*
Her gün bir tanıdık virüsten rahmetli olurken , acaba bana da mı sıra geliyor düşüncesi beynin iç taraflarında yer yapmış vaziyette!
*
Tüm bu korku ve olumsuzluklara rağmen insanların bir çoğunda tedbirsizlik, düşüncesizlik, nemelazımcılık, sorumsuzluk had safhada ! Covit 19 virüsü kapılarımızı çalarken hala bana bulaşmaz ,bana bir şey olmaz diyen çok insan var! İlk çıktığı zaman bizim ülkemize virüs gelmez diyen sayı oldukça çoktu. Ama daha sonra durumun ciddiyeti anlaşıldı ve doktor tavsiyelerine uyulmaya başlandı. Başlandı başlanmasına da , hala pandemi sürecinde Doktor tavsiyelerine uymayan çok insan var. Maske kullanmayan ,gerekli temizlik kurallarına ve mesafe kurallarına uymayan sayı çok fazla!
*
Geçen gün neden maske takmıyorsun dediğim arkadaş , bu sabah telefonumu çaldırdı .'' Hocam , anam Covite yakalandı ,hepimiz müşahade altındayız, sakın dışarı çıkmayın , hastahane ortamı çok kötü,ailemiz darmadağın oldu, ne yapacağımızı bilemiyoruz!''diyor. Allah hayırlısını versin inşallah, tüm insanlıktan bu meret virüsü Tanrım uzaklaştırsın, yok etsin inş...
*
Eyy millet, tüm dünya bu salgın virüsü yok etmek için çare ararken ,hala işin ciddiyetini anlamayan çok insan var! Polis gelirken maskesini takan ,polis gidince maskeyi çıkaran insanlar akıllarını başlarına almaları gerek! Hijyen kurallarına ,doktorların tavsiyelerine uymak gerek! Dostlarımızı uyarmamız gerek, görülen o ki bu PANDEMİ süreci çok uzun sürecek ,belki de yıllarca !
*
Allah , tüm insanlığı bu ve buna benzer virüs ve hastalıklardan korusun inş...

Saygılarımla...
Cevat NAS

Yorumlar (2)
şahin 3 yıl önce
güzel ve uyarıcı bir yazı,eline yreğine sağlık
Kemal 3 yıl önce
sayın yazar yüreğine sağlık. sizler iyi ki varsınız.yazılarınızı okuyoruz. elinize sağlık.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59