banner333

banner309

Soğuk Havaya Meydan Okuyan Gelenek

Gümüşhane'nin 2 bin 100 metre rakımlı Yenice köyünde, karlı kış günlerinde yaşlı ve gençleri bir araya getiren geleneksel kar voleybolu turnuvası 30 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Spor 18.02.2024, 14:45
Soğuk Havaya Meydan Okuyan Gelenek
banner400

Gümüşhane'nin 2 bin 100 metre rakımlı Yenice köyünde, karlı kış günlerinde yaşlı ve gençleri bir araya getiren geleneksel kar voleybolu turnuvası 30 yılı aşkın süredir devam ediyor. Köylüler, her hafta sonu kendi imkanları ile oluşturdukları voleybol sahasında eğlenceli mücadelelere imza atıyor.

Köylülerin kendi imkanları ile  hazırladıkları voleybol sahasında düzenlenen turnuva, genellikle iddia üzerine oynanan maçlara sahne oluyor. Kaybeden takımın ise bir güzellik yapma kuralı var; çay demleyip ikram etmek. Bu adet, köylüler arasında dostluğu ve dayanışmayı pekiştiriyor.

Yenice köyü sakinleri 30 yıldır devam eden bu etkinliğin köy halkını bir araya getirdiğini ve kış aylarında daha verimli geçtiğini belirterek, kar voleybolunun, köyde sosyal etkileşimi artırarak güzel anılar biriktirmelerine vesile olduğunu ifade etti. Soğuk havaya aldırış etmeyen sporcular, seyircilere unutulmaz anlar yaşatırken, renkli görüntülerin oluştuğu turnuva, katılımcı köylüler arasında birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

Bugün düzenlenen turnuvaya MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya ve teşkilat üyeleri de katıldı. Formalarını giyerek sahaya çıkan MHP teşkilatı, sporcuların eğlencesine ortak oldu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 12 Mayıs 2024
İmsak 03:18
Güneş 05:01
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:36
Yatsı 21:11