banner333

banner309

MHK’ya Gümüşhaneli başkan ve üye

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na hemşehrimiz Prof. Dr. Lale Orta'yı, bir diğer hemşehrimiz Prof.Dr. Ali Kızılet’i de MHK üyesi olarak atadı.

Spor 29.01.2023, 21:49
MHK’ya Gümüşhaneli başkan ve üye
banner400

Sabri Çelik'in istifasıyla boşalan Merkez Hakem Kurulu'nun başkanlığına getirilen ve Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemi olan Prof. Dr. Lale Orta’nın profesyonel ve amatör bin 500’ün üzerinde maç yönettiği biliniyor.

2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını da alan Orta, dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olmasının yanında 60 uluslararası maç yönetti.
 

TFF’nin web sitesinde yer alan duyuruda atamanın ardından “Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemi olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK'nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Merkeze bağlı Yeşildere köyünden olan Orta’nın yanısıra Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olan bir diğer hemşerimiz Merkeze bağlı Canca Mahallesinden Prof. Dr. Ali Kızılet’te MHK üyesi oldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09