banner333

banner309

Engelliler Spor Şöleni Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı Gençlik Projeleri kapsamında Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübünce yürütülmüş olan “Engelleri Sporla Aşalım” spor projesinin kapanış şöleni dün gerçekleşti.

Spor 10.06.2013, 16:37 05.10.2013, 15:01
Engelliler Spor Şöleni Sona Erdi
banner400

 Proje Şölenine 100 e yakın Özel Sporcu, aileleri, öğretmenleri projeye destek veren okul amirleri ve Protokolden çok sayıda katılım oldu.

Proje Şöleninde Kulüp Başkanı Engin Güner’i konuşması Projeye Katkı sağlayan kurum ve Kuruluşlara plaket verilmesi, Proje kapsamında müsabakalara katılıp başarı sağlayan sporculara hediye verilmesi, Vali Yardımcımız Sayın Armağan Önal ve özel sporcuların pasta kesiminin ardından özel sporcularımız müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Engin Güner konuşmalarında Gençlik ve Spor Bakanlığımızca desteklenen Kulübümüzce yürütülen “Engelleri Sporla Aşalım” projesi Atletizm, Badminton ve Masa Tenisi branşlarında toplam 50 sporcu ile 09 Eylül 2012 tarihinde başlatıldı.

Projenin amacı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Çocuk ve Gençleri sporla tanıştırarak öz güven kazandırmak toplumla daha kolay bütünleşmesini sağlamak toplumda değer verilen üretken bireyler olarak kabul edilmelerine ayrıca engellerine rağmen neler başarabileceklerini sergileyerek toplumun onları tanımasına onların yaşama sevinçlerine ve azimlerine tanık olmasına yardımcı olmaktı.


Yapılan çalışmalar neticesinde özel sporcularımızın performanslarına 11 sporcu Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkanlığınca organize edilen Atletizm ve Masa Tenisi Gurup Şampiyonasına katılarak 12 Altın.4 Gümüş, 4 Bronz madalya kazanıp 5 sporcumuz Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ederek Türkiye şampiyonasında da 7 Altın 3 Gümüş 2 Bronz madalya kazanmış olup, bu sporcularımızdan Mihriban Kaya, Onur Kopuzlu, Asiye Eroğlu ve İbrahim Hazartaşdelen  milli takıma seçilmiştir.

Ayrıca 13–18 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen INAS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında pentatlon branşında Özel Sporcumuz Mihriban Kaya Avrupa 2.si oldu.Proje süresince lisanslı sporcu sayımız 68 olup proje kapsamında 100 e yakın özel sporcuyla sportif faaliyetlerde bulunduk. 

Projenin uygulanmasında kulübümüze vermiş oldukları desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Dr. Yusuf Mayda’ya, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın İsrafil Aslan’a, projenin başından sonuna kadar kulübümüze destekte bulunan Şube Müdürü Sayın Meltem Irkın’a, Projemizi yürüten Özel Eğitim ve Milli Takım Antrenörü Gülüzar Bozlak Şahin’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına ve Projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eder saygılarımı sunarım dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48