banner333

banner309

Atıcılık Federasyonundan Skandal Karar

İki Türkiye rekoru ve dört Türkiye Şampiyonluğu bulunan Gümüşhaneli milli atıcı Şeymanur Koca, Mersin’de yapılacak olan 17.Akdeniz Oyunları milli takım kampından hiçbir gerekçe gösterilmeden çıkarıldı.

Spor 12.06.2013, 17:26
Atıcılık Federasyonundan Skandal Karar
banner400
Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü Havalı Silahlar Yıldızlar kategorisinde ulusal ve uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil eden ve Avrupa sıralamasında 30, Dünya sıralamasında da 71.sırada yer alan Koca’nın kadro dışı bırakılması Gümüşhane’de infiale sebep oldu.

Konuyla ilgili kendisi de Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Vali Dr. Yusuf Mayda, Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden milli sporcu Şeymanur Koca’nın hiçbir sebep gösterilmeden hazırlık kampı kadrosundan çıkarılmasıyla ilgili Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Valilik olarak spora ve sporcuya her zaman destek olduklarını kaydeden Vali Mayda, Şeymanur Koca’nın moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyen bu konuyu sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, “Bizler rekabetin yarışma sahalarında olması gerekliliğine inanarak, bütün sporcuların moral, motivasyon ve geleceğini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranıştan kaçınılması ve sporcularımıza destek olunması gerektiğini düşündüğümüzden durumun hassasiyetle yeniden değerlendirilerek, sporcumuzun müsabakalara sağlanmasını bekliyoruz.” dedi.

"ŞEYMANUR'A HER ZAMAN DESTEK OLDUK"

Geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda Almanya’da yapılan Havalı-Ateşli Silahlar Dünya Kupası yarışmalarına katıldıktan sonra 17. Akdeniz Oyunlarında Türkiye’yi temsil etmek üzere Ankara’da yapılan Milli Takımlar kampına dahil edilen Koca’nın 5 Haziran 2013 tarihinde hiçbir sebep gösterilmeden kamptan çıkarıldığının Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonunca sporcunun kulübüne bildirildiğini hatırlatan Vali Mayda, “Yarıştığı dalda Türkiye sıralamasında 1. olan ve 2 kez Türkiye rekoru kırmış olan Milli sporcumuzun hiçbir sebep gösterilmeden hazırlık kampı kadrosundan neden çıkarıldığının anlaşılabilmesi için Valiliğimize dilekçe ile müracaat etmiştir. Valilik olarak öğrencimiz ve aynı zamanda Milli Sporcumuz olan Şeymanur Koca’ya her zaman destek olduk, arkasında olduk. Biz sporcumuzun moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyen bu durum hakkında Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk.” diye konuştu.

Kulüp yetkilileri ise hiçbir başarısızlık veya sakatlık gibi bir gerekçe gösterilmeden teknik kurul tarafından kadro dışı bırakılan Şeymanur Koca için federasyon yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde kendilerine kadro dışı bırakılma sebebi olarak ‘teknik kurulun tercihi’ olarak ifade edildiğini söyledi.

ŞEYMANUR 600 ALTIN İÇİN Mİ KADRODAN ÇIKARILDI? 

Akdeniz Oyunlarında önüne geçebilecek hiçbir sporcu yokken ve madalya almasına kesin gözle bakılan Şeymanur Koca’nın oyunlardan niçin çıkarıldığını merak ettiklerini ifade eden kulüp yetkilileri, “Acaba bunun sebebi Akdeniz Oyunlarına katılacak her sporcuya 60 altın, her başarılı olan sporcuya da 600 altın vaadedildiği için mi bu çocuğumuz kadro dışı bırakıldı? Bizim sporcumuz kesin derece yapacakken niçin çıkarıldı kadrodan? Bunda art niyet arıyoruz. Federasyon sporcularımızın dünyada derece yapmalarını istemiyor mu?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şeymanur Koca’nın yerine dünya sıralamasında çok daha alt sıralardaki sporcuların kadroya dahil edildiği iddia edildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46