banner333

banner309

Efsanevi Taşlar Projesine Ödül !

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği Bilişim Olimpiyatları E-BİKO (Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşturma) 48 Ülke, 176 Şehirden, 615 Okul ve 2583 projenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim 12.06.2013, 17:28
Efsanevi Taşlar Projesine Ödül !
banner400
 EFSANEVİ TAŞLAR PROJESİNE ÖDÜ 
    

               Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdurrahim Aslan “ Efsanevi Taşlar” adlı projesi ile Eğlenerek Öğrenelim kategorisinde finale kalan 8 ülkeden 17 proje arasında birinci seçilerek Altın Madalya almayı hak kazandı.

               Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojiler öğretmeni Özlem Özsoy ve bölüm şefi Mustafa Siyah’ın danışmanlığında hazırlanan “ Efsanevi Taşlar” projesi İlkokul düzeyinde tüm derslerin eğlenceli hale getirilmesi ve görsellerle birlikte oyun desteği ile öğrenilmesini sağlamaktadır.

               48 Ülkenin yarıştığı olimpiyatlarda elde ettiği derece ile ve kazandığı altın madalyanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Abdurrahim Aslan, “Çalışmamızda bizlere her türlü imkânı sunan ve sürekli çalışmalarımızı takip eden en büyük destekçimiz okul müdürümüz Şakir Marancı’ya ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

               Vali Dr. Yusuf Mayda’ya proje hakkında bilgi veren Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şakir Marancı;    “E-BİKO Uluslararası Bilişim Olimpiyatları Avrupa Birliğine üye ülkelerle birlikte, ABD, Brezilya, Tunus, Kenya, Gabon, Türkmenistan, Hindistan gibi dünyanın dört bir tarafından katılan projeleri genel olarak bilişim kültürü oluşturma, yaygınlaştırma ve içselleştirmeyi hedefleyen ve ortaöğretim öğrencilerinin farkındalık duygularının geliştirmeyi, iyi bir teknoloji okur-yazarı olmasının yanında bu kültürü yaşayan ve yaşatan bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Finalde birinciliği alan okulumuz proje danışmanı Özlem Özsoy ile Projeyi uygulayan öğrencimiz Abdurrahim Aslan’ın katkıları yadsınamaz.” dedi.

               Ayrıca Marancı; Projemize katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun’a, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rasim Alkaç’a teşekkür etti. Projeye www.efsanevitaslar.com adresinden ulaşılabilmekte olacağını tüm İlkokul öğrencilerimizin kullanabileceklerini ifade etti.

               İlimizi en güzel biçimde temsil eden öğrencimiz Abdurrahim Aslan’ı makamına kabul eden Dr. Yusuf Mayda;  “4 kategori olan yarışmada 48 ülkeden, 615 okul, 2 bin 583 proje bu yarışmaya girdi. Elemelerden sonra 33 ülke, 107 okul, 181 öğrenci ve 110 proje finale kaldı. Gümüşhane ekibi dört kategoriden birisinde birinci oldu. Konu bilişim. Efsanevi taşlarla matematik öğretimi yapmış oluyoruz. Tebrik ediyoruz. Bu hem ilimiz hem ülkemiz açısından örnek bir proje. Uluslararası alanda başarılı olması bizleri fevkalade sevindiriyor. Konunun bilişim olması biraz daha sevindiriyor. Niçin? Biz artık bilgi toplum hatta bilgi sonrası toplum. Globalleşme, küreselleşme yaklaşımı vardı. Şimdi bilgi toplumunun ötesine geçiyoruz. Dolayısıyla bilgiyi programlama, bilgisayar teknolojisini bir adım öteye götürme bunu da ilmin, bilimin hizmetine sunma çalışması oluyor. Burada da Gümüşhane’miz hem ülkemizde hemde uluslararası alanda öne çıkıyor ve altın madalyaları alıyor.” dedi

Makamında 8 ülkeden 17 proje arasında birinci seçilerek Altın Madalya almayı hak kazanan Abdurrahim Aslan’a Vali Dr. Yusuf Mayda spor kol saati, Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen diz üstü bilgisayar verdi.

Makam ziyaretine Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şakir Marancı, Bilişim Teknolojiler öğretmeni Özlem Özsoy ve  8 ülkeden 17 proje arasında birinci seçilerek Altın Madalya almayı hak kazanan Abdurrahim Aslan katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00