banner333

banner309

Üstün'den Fetih Mesajı

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Siyaset 29.05.2013, 10:59
Üstün'den Fetih Mesajı
banner400
 Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda bize bu eşsiz mirası bırakan Fatih Sultan Mehmet ve ecdadımızı minnetle ve şükranla anıyoruz dedi. 
İstanbul’un 1453 yılında fethedilmesinin gerek Türk tarihi, gerekse dünya tarihi açısından dönüm noktası teşkil ettiğini vurgulayan Üstün, peygamberimizin “İstanbul elbette fetholunacaktır, onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır, onu fetheden asker ne güzel askerdir” hadis-i şerifini hatırlatarak “O güzel komutanın, o güzel askerlerin aziz hatıralarının önünde minnetle ve şükranla eğiliyoruz. Bize bırakılan eşsiz mirası emanet olarak telakki ediyor ve bu emanete sahip çıkmaya hassasiyetle gayret ediyoruz” dedi. 

İstanbul’un fethinin iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Üstün şunları söyledi:" Karanlık ortaçağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına neden olan İstanbul’un Fethi'nin komutanı Fatih Sultan Mehmet'in başarısının sebepleri iyi anlaşılıp günümüze uyarlanarak, ideal neslin yetiştirilmesine örnek teşkil etmesi gerekmektedir. İnsanlık tarihinin maddi ve manevi, siyasi ve ilmi, dini ve ahlaki seyrini değiştiren bu örnek şahsiyetin taşıdığı değerler günümüz gençlerimize de ilham olmalıdır. Sultan Fatih örnek alınarak sahip olduğumuz kültür ve medeniyetin birikimlerinden ilham alan nesiller yetiştirebilirsek, bütün dünyayı kendimize hayran bırakabiliriz. Modern zamanların anlayışlarını bu medeniyet birikimi ile buluşturduğumuzda gerçek başarıyı yakalamış oluruz. Bu ilhamla yetişen gençlerimizin varlığı bizleri hem sevindiriyor hem de geleceğimize güvenle bakmamızı sağlıyor. Milletimiz nice Fatih’ler yetiştirecek güce sahip bulunuyor. 2000’li yılların Fatih’leri medeniyetimizin ışığında bilgi, sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü insanlığın hizmetine sunmaya namzet bulunuyor. 
Bu duygu ve düşüncelerimle İstanbul'un Fethinin 560.yıl dönümü kutluyor,saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46