banner333

banner309

Ülkü Ocaklarından Bozkurt Tepkisi

Gümüşhane'de hafta sonu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Uğur Işılak konserinde bir grubun pankart açarak 'Dik dur eğilme, Bozkurtlar seninle' sloganlarının atılması hem Ülkü Ocakları hem de İYİ Parti tarafından sert ifadelerle eleştirildi.

Siyaset 04.03.2019, 13:23
Ülkü Ocaklarından Bozkurt Tepkisi
banner400

Gümüşhane'de hafta sonu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Uğur Işılak konserinde bir grubun pankart açarak 'Dik dur eğilme, Bozkurtlar seninle' sloganlarının atılması hem Ülkü Ocakları hem de İYİ Parti tarafından sert ifadelerle eleştirildi.

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı olayın ardından Fatih Parkında basın açıklaması düzenleyerek konserde açılan pankartta Ülkü Ocaklarının simgesi kullanıldığını ve konuyla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

“Biz Ülkü Ocakları olarak Varan’ın yanındayız”

MHP MYK Üyesi Musa Küçük, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve MHP Belediye Başkan adayı Sabri Varan ile Ülkü Ocakları mensuplarının hazır bulunduğu ortamda basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Salih Taşçı, konserde bahse konu eylemi gerçekleştiren kişilerin teşkilatıyla herhangi bir bağı ve bağlantısının söz konusu olmadığını, Ülkü Ocakları Gümüşhane teşkilatı olarak MHP Belediye Başkan adayı Sabri Varan'ın yanında olduklarını söyledi.

“Yasal işlem başlattık”

Uğur Işılak konserinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının ambleminin kullanılarak pankart açıldığını kaydeden Taşçı, "İnsanlar ülkücüyüm diyebilirler ama Ülkü Ocaklarının simgesini kullanarak birilerine şirin görünmek uğruna bu saygısızlığı yapamazlar. Bu seviyesizliği yapanları nefret ve şiddetle kınıyorum. Bu kendini ülkücü sananların ne yapmaya çalıştıklarını anlamak mümkün değildir. Bu pankartı yazdırarak kendilerini Gümüşhane'de ülkücü hareketin temsilcisi mi sanmaktadırlar? Bunların değişik kuyruk acıları olduğu tarafımızdan bilinmektedir. Bu seviyesiz davranışın sorumluları hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmış olup her iki genel merkez boyutunda takip edilecektir. Bu eylem içerisinde bulunan kişiler teşkilatımızla herhangi bir bağı ve bağlantısı söz konusu değildir. Ülkü Ocakları Gümüşhane teşkilatı olarak MHP Belediye Başkan adayı Sabri Varan'ın yanındayız" dedi.

Alana açılan dev Türk bayrağı eşliğinde “Ülkücü irade ocaklarda yaşıyor” sloganlarının atılıp ülkücü yemininin edildiği, tekbirlerin getirildiği açıklamanın ardından grup MHP İl Başkanlığına gitti.

Ülkü Ocaklarının bu açıklamalarının ardından bir açıklama da İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş’ten geldi.

“Kendi aralarındaki sürtüşmeyi, başkalarının üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar”

İYİ Parti olarak her türlü olumsuzluk ve baskıya rağmen, siyaseti ahlaklı ve dürüstlükle yürütme kararlılığında olduklarını kaydeden Ateş, “Son günlerde kendilerine Cumhur İttifakı diyen siyasi partiler, kendi aralarındaki sürtüşmeyi, başkalarının üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar. Ömrü hayatında Ülkücülüğün yanından geçmeyenler, dönemlerinde tüm Ülkücülere sürgünleri reva görenler, Ülkücülere hayvan diyenler, nedir bu gözlerimize sokacaksınız diyerek bozkurt işaretini yasaklamaya çalışanlar, iş menfaat ve seçim olunca Ülkücülüğü de Bozkurt’u da kimseye bırakmıyorlar. Ülkücülüğü bir seçim malzemesi yapan bu güruhlara şunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz. Ülkücülük bir dünya görüşüdür, onu anlayabilmek için onu yaşaman ve yaşatman gerekmektedir. Ülkücülükte fitneye yer yoktur. Bozkurt işareti ise kendini Türk Milletinin bir ferdi sayan herkesin canı gönülden yapabileceği bir işarettir. Ancak, Bozkurt Amblemi ve Logosu Milliyetçi Hareket Partisi ve bağlı Ülkü Ocaklarına aittir. Bunu bir başka partinin programında kullanmak siyasi etiğe uygun değildir ve yanlıştır” dedi.

“Seviyesiz, ahlaksız ve haysiyetsiz, insan kılığındaki şeytanlar”

Gümüşhane Belediye Başkanlığının düzenlediği programda bu işin başını çeken insanların İYİ Partiye bağlayanları “seviyesiz, ahlaksız ve haysiyetsiz, insan kılığındaki şeytanlar” olarak nitelendiren Ateş, “Size sesleniyoruz şeref yoksunu ahlaksızlar, bu seçimi alacağız. 1 Nisan sabahı Kuşakkaya’dan doğacak iyilik güneşi tüm Gümüşhane’yi ısıtacaktır. Sizlerin bu iftiraları, bu ahlaksızlıkları bu gerçeği asla değiştiremeyecektir. 
Sanal ortamdan ve bulundukları her ortamda bizleri birileri ile ittifak yapmakla itham eden zavallılar, şunu kafanıza koyun, biz İYİ’ler olarak milletimizle ve Gümüşhane’mizde yaşayan tüm hemşerilerimizle ittifak yaptık. AK Partilisiyle, Milliyetçi Hareket Partilisiyle, Cumhuriyet Halk Partilisiyle, Saadet Partilisiyle, Demokrat Partilisiyle velhasıl tüm hemşerimizle ittifak yaptık. Hemşerilerimize buradan sesleniyoruz, güzel şehrimizi son zamanlarda gelişen olaylara sebep olan üç beş klavye kahramanına, iftiracıya ve fitne yuvasına asla bırakmayacağız. Bizler İYİ’ler olarak daha önce de açıkladığımız gibi bu sürecin dürüst, temiz ve ahlaklı bir şekilde tamamlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu vesile ile bir kez daha belirtmekte fayda görmekteyiz ki, bizler tüm partilere aynı mesafedeyiz, diğer partiler bizim hasmımız değil, sadece siyasi rakiplerimizdir” şeklinde konuştu.

Olay:

Gümüşhane Belediyesi tarafından Cumartesi günü ünlü sanatçı Uğur Işılak'ın katıldığı konser programı düzenlenmiş, Aydın Doğan Spor Salonundaki konserde salonda bulunan bir grup genç “Dik dur eğilme, bozkurtlar seninle” pankartı açmıştı. Gençlere teşekkür eden Başkan Çimen, bir eliyle bozkurt, diğer eliyle rabia işareti yaparak sloganlara karşılık verdi ve salonu bu şekilde selamlamıştı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09