banner333

banner309

Necmettin Erbakan anıldı

Milli Görüş hareketinin lideri, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, vefatının 11.yılında Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Necmettin Erbakan'ı anma ve anlama" programıyla Gümüşhane’de anıldı.

Siyaset 02.03.2022, 08:54
Necmettin Erbakan anıldı
banner400

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ konuşmacı olarak katılırken programa Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Av. Akın Demir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, Gelecek Partisi İl Başkanı Yasin Uçan, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Şerif Akıntürk, Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma programında selamlama konuşması yapan İl Başkanı Akın Demir, Saadet Partisi Gümüşhane Teşkilatı olarak 11.sini düzenledikleri programa katılım gösterenlere teşekkür ederek her geçen gün Erbakan ve onun söylemlerinin daha iyi anlaşıldığını söyledi. 

Erbakan'ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Erbakan’ın 29 Ekim 1926'da dünyaya geldiğini ve öğrencilik hayatının başarılarla dolu olduğunu kaydetti. 

Erbakan'ın devlet tarafından 1950’li yıllarda Almanya'ya gönderildiğini ve oradaki sanayi çalışmalarını yakından takip etme fırsatı bulduğunu belirten Ağdağ, 2.Dünya savaşı sonrası Almanya'daki sanayileşme hamlelerine tanık olan Erbakan’ın tecrübelerini hayata geçirmek için Türkiye’ye geri döndüğünü dile getirdi. 

Erbakan’ın hayallerinin peşinden gitmek için siyasete atıldığını ve bağımsız aday olarak katıldığı seçimlere babasının memleketi Adana veya annesinin memleketi Sinop'tan değil de Konya’dan yaptığına vurgu yapan Ağdağ, 1973 seçimleri sonrasında Milli Selamet Partisi’nin 48 milletvekiliyle meclise girdiğini ve önce Bülent Ecevit ile daha sonra da Süleyman Demirel ile hükümet kurduğunu anlattı. 

Bu süreçteki ağır sanayi hamlelerini örnekler vererek, hatıratlar paylaşarak aktaran Ağdağ, bugünkü mevcut iktidarın başta savunma sanayii olmak üzere övünerek anlattığı icraatlarının temelinde Erbakan’ın olduğunu belirtti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49