banner333

banner309

Müslüman Kanı Akarken, Biz Bayram Edemeyiz !

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Mısır’da yaşanan askeri darbenin ardından meydana gelen katliamların, demokrasi tarihinin kara sayfalarına geçecek cinayetlere dönüştüğünü belirterek, bu vahşet karşısında sessiz kalanların masum halkların hafızasından asla silinmeyeceğini söyledi.

Siyaset 14.08.2013, 16:33
Müslüman Kanı Akarken, Biz Bayram Edemeyiz !
banner400
 ÇİMEN: ADEVİYYE’DE OLUK OLUK MASUM MÜSLÜMAN KANI AKARKEN, BİZ ZAFER MEYDANINDA HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ…

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Mısır’da yaşanan askeri darbenin ardından meydana gelen katliamların, demokrasi tarihinin kara sayfalarına geçecek cinayetlere dönüştüğünü belirterek, bu vahşet karşısında sessiz kalanların masum halkların hafızasından asla silinmeyeceğini söyledi.

İslam Dünyası’ndaki orduların kime karşı konumlandığının artık bütün açıklığıyla görüldüğünü belirten Başkan Çimen, Mısır’da asker-sivil bürokrat darbeciler eliyle gerçekleştirilen vahşi oyunun artık tahammül sınırlarını çoktan aştığını belirterek, uluslararası sistemin söz konusu katliamlar karşısında bu saatten sonra sessiz kalmasının büyük bir ihanet olacağını söyledi.

Mısır’da, Müslüman Kardeşlerimize yönelik yürütülen sistematik katliamların yaşandığı bir ortamda, Müslüman bireyler olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyleyen Çimen, Gümüşhane’de gerçekleştirilecek Kuşburnu-Pestil Festivali’nin bu ortamda yapılmasının insanlık ve vicdani değerler açısından kabul edilmesinin mümkün olamayacağını belirterek, festivalin ileri ki bir tarihte yapılması için ertelenmesini istedi.

Başkan Çimen, dost ve kardeş ülke Mısır’da yaşanan büyük katliamın yüreklerini kanattığını belirterek böyle bir ortamda derin bir hüzün ve yeis içinde uluslararası camiayı acilen masum kanı akıtmaya kalkışan darbeci zihniyeti durdurmaya çağırdı. Mısır’da demokrasi adına en temel hakları için barışçıl gösteri hakkını kullanan insanların üzerine hiç çekinmeden kurşun yağdıran bir ordunun meşruiyetini tümden yok ettiğini dile getiren Başkan Çimen, insanlık onuru için şehadet şerbetini içen tüm şehidler adına Gümüşhane Halkı’ndan fatiha okumalarını istedi. Kendi halkına silah doğrultan bununla da kalmayıp büyük bir ihanetle onların üzerine kurşun sıkan orduların kim ve ne adına bu cinayetleri işlediklerinin tüm İslam dünyasındaki Müslüman halklar tarafından iyice görülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çimen, “Masum kanı akıtan darbeci tüm girişimleri buradan bir kez daha lanetliyorum. Daha öncede ifade ettik, buradan bir kez daha tekrar ediyorum, bizim nezdimizde Adeviyye Meydanı ne ise Zafer Meydanı da odur. Adeviyye’de masum ve silahsız kardeşlerimizin kanları oluk oluk akıtılırken,bizim burada Gümüşhane’de, Zafer Meydanı’nda eğlenceye gark olmamız büyük bir şuursuzluk olarak hanemize yazılır. Bu nedenle bir kez daha ifade ediyoruz, festival ilerideki bir tarihe ertelensin. Çanakkale’de yatan yüzlerce Mısırlı Şehit Kardeşimizin ruhunu incitmeyelim. Festival Düzenleme Komitesi’nin bizimle aynı hassasiyetler içinde olduğunu biliyor, bu tarihi kararı alacağına yürekten inanıyorum. Mısır Halkı kanlarıyla büyük davasına sahip çıkmış, buna tüm insanlığı da şahit tutmuştur. Dünya sistemi ve Büyük İnsanlık İdeali bu büyük zulüm karşısında artık asla sessiz kalamaz” diye konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38