banner333

banner309

Meclis'te Kürdistan Kavgası, Yeniçeri'ye Yumruklu Saldırı

TBMM'de milletvekilleri arasında 'Kürdistan' ifadesi yüzünden yumruklu tartışma yaşandı. BDP'li İdris Baluken, Gümüşhaneli MHP Milletvekili Prof.Dr.Özcan Yeniçeri'ye yumruk salladı.

Siyaset 09.12.2013, 18:49 09.12.2013, 19:49
Meclis'te Kürdistan Kavgası, Yeniçeri'ye Yumruklu Saldırı
banner400
 
  • Baluken, Yeniçeri'ye yumruk atmaya kalkıştı.
  • "Kürdistan" ifadesi bütçe tasarısından çıkarıldı

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis Genel Kurulu'nda konuşurken BDP'li Baluken ile Yeniçeri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık konuşuyordu. Bu sırada Baluken ile Yeniçeri arasında sözlü sataşma yaşandı. Ardından ise Sakık ve Baluken tartışmayı sürdürdü. Sinirlenen Baluken, Yeniçeri'ye yumruk atmaya kalkıştı. Birkaç defa yumruk sallayan Baluken'e araya giren diğer milletvekilleri engel olmaya çalıştı. Bu sırada Yeniçeri ise oturduğu masasından hiç kalkmadı. 

"Kürdistan" ifadesi bütçe tasarısından çıkarıldı

TBMM Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'nda, BDP'nin yazdığı ve içerisinde "Türkiye Kürdistanı" ifadesinin de bulunduğu muhalefet şerhinin rapordan çıkartılmasına karar verildi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) muhalefet şerhinde kullandığı ifadeleri eleştirdi. Tutanaklara geçmesin diye ifadeleri tekrarlamayan Ünal'a BDP'lilerin "Başbakan kullandı" yönündeki tepkiler üzerine ise Başbakan'ın Irak Anayasası'na dayanarak bu ifadeyi kullandığını söyledi. Bunun üzerinden konunun başka yerlere taşınamayacağını vurguladı. Ünal, "Yazılan muhalefet şerhinde hiçbir iyi niyet bulunmamaktadır." diye konuştu. Muhalefet şerhindeki ifadelerin değiştirilerek yeniden raporun basılmasını istedi.  

MHP lideri Bahçeli, yarın TBMM Genel Kurulu'nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'yla ilgili daha önceden planlanmış konuşmasını yapmayacağını bildirdi.
"MHP'nin tüm milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda tam kadro hazır bulunacak"

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu'nun "Türkiye'de, Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı Kürdistan'dır" ifadesini kullandığını ifade eden Bahçeli, Ensarioğlu'nun sözlerinin "sürdürülen ihanet kampanyasının bir ara durağı, benimsenen bölücü politikaların kirli bir sayfası" olduğunu iddia etti.  

MHP'nin bunları kabullenmesinin mümkün olmadığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"TBMM'nin Kürdistan'a kurban verilmesine, ihaneti onaylayan atıl, iradesiz ve ilkesiz bir yapıya dönüştürülmesine şiddetle itiraz ediyor, şiddetle telin ediyorum. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, yarın TBMM Genel Kurulu'nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'yla ilgili daha önceden planlanmış konuşmamı yapmamaya karar vermiş bulunuyorum. Milliyetçi Hareket Partisinin Kürdistan'a bütçe yapılmasına ortak olması milli ve tarihi gerçekleri inkarla eşdeğerdir. Bu sessiz ve demokratik protestomuz, Kürdistan'ın kuyruğuna takılan herkese yönelik olup, bununla da sınırlı kalmayacaktır. Şahsımın konuşma hakkını kullanmayacak olmasına rağmen Milliyetçi Hareket Partisinin tüm milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda tam kadro hazır bulunacak, bütçe sürecini takip edecek ve gerekli notlarını alacaklardır."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45