banner333

banner309

İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi yapıldı

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanlığı’nın 3.olağan genel kurulu yapıldı. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun da katılımıyla yapılan tek listeli kongrede kurucu başkan Ali Ateş yeniden başkanlığa seçildi.

Siyaset 16.01.2023, 10:11
İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi yapıldı
banner400

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve partililer katılırken, 2023 seçiminde İYİ Parti’nin aday adayları da birer konuşma yaptı.

“Gümüşhane'de konuşmak millet iradesinin arkasında hamiyetle duran bir şehirde konuşmaktır”

Millet İttifakını oluşturan partilerin tamamımın temsilcilerinin katıldığı kongrede yaptığı konuşmasına Gümüşhane’nin Zeki Kadirbeoğlu’nun memleketi olduğunu hatırlatarak başlayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Gümüşhane Cumhuriyetin kuruluş iradesi dipdiri ayaktayken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin namzetleri seçilsin, gönderilsin hassasiyetinin ramına kendi mebusunu Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Gazi Paşa'nın hassasiyetine rağmen kendi mebusunun arkasından hamiyetle durarak onu ikinci meclise, bağımsız gönderenlerin yurdudur. O yüzden Gümüşhane'de konuşmak Zeki Bey'in makamında konuşmaktır. O yüzden Gümüşhane'de konuşmak millet iradesinin arkasında hamiyetle duran bir şehirde konuşmaktır” dedi.

Atatürk döneminde CHP’nin adayının değil de Zeki Kadirbeoğlu’nun milletvekili seçildiği Gümüşhane’de bu olayı anlatarak konuşmasına başlayan Ağıralioğlu, “Biz ceketinizi koysak alırız, size ceket göndersek seçersiniz diyenlere Zeki beyi hatırlatmak zorunda olan şehirdir Gümüşhane. Biz kimi gönderirsek seçeceksiniz, kimi aday olarak gönderirsek onun arkasında duracaksınız kibrine Zeki beyi hatırlatmaktadır Gümüşhane” diye konuştu.

“20 yıldır iktidarda olan bir siyasi iradeye bakıp diyoruz ki biz milletimize size rağmen bunları vaat ediyoruz”

İktidarda olmadığı için muhalefetin söylediklerinin vaat listesi olduğunu kaydeden Ağıralioğlu, “Biz kürsülere çıkınca neler söylüyoruz milletimize? Kürsülere çıkan muhalefet hatipleri, mebusları, belediye başkanları yahut namzetleri yahut muhalefette olup da iktidar hizmetine talip oldular. Neler söylüyoruz? Biz milletimize adalet vaat ediyoruz. Biz milletimize tasarruf eden bir devlet vaat ediyoruz. Üreten bir ekonomi vaat ediyoruz. Devletin kaynaklarını canından aziz bilme duygusuyla koruma sözü veriyoruz. Adaleti herkesin sığınacağı bir liman olacağı bir Türkiye vaat ediyoruz. Yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların olmadığı bir ülke vaat ediyoruz. Muhtevasını bulmuş, iyi bir eğitim, meyvelerini insanına konfor olarak sunabileceğimiz bir kalkınma vadediyoruz. Dünyanın en saygın üniversitelerini vadediyoruz. Bakın vadilerine bakın rekabet edebilir bir ülke rekabet edebilir, bir üretim var diyoruz, parası değerlenmiş, dolar karşısında güçlenmiş bir ekonomi vaat ediyoruz. Faiz girdabına düşmeyen bir ülke vaat ediyoruz. Bizim Türk milletine vaat listemiz, Türk'ün ufkunda, istikbalinde yaşantısında var olsun diye söylediklerimiz, Türk'ün yok listesi aslında. Yani bizim var olsun dediklerimiz Türk’te yok olanlar listesi aynı zamanda. Adalet vaat ediyorsak biz milletimize yok demektir. Kalkınma vaat ediyorsak yok demektir. Tasarruf vaat ediyorsak yok demektir, rekabet vaat ediyorsak yok demektir, huzur vaat ediyorsak yok demektir, umut vaat ediyorsak yok demektir. Tarladaki ürünün hakkını vaat ediyorsak yok demektir. Analara gönül huzuruyla çocuklarıyla huzur içinde yaşayacakları bir ülke vaat ediyorsak yok demektir. 20 yıllık iktidara rağmen söylüyoruz bunları. Biz iktidara bakıp diyoruz ki biz memlekete bunları vaat ediyoruz. 20 yıldır iktidarda olan bir siyasi iradeye bakıp diyoruz ki biz milletimize size rağmen bunları vaat ediyoruz. Bu ne demektir? 20 yıldır bunların hiç birisini yapamadınız demektir. Muhalefetin bunları millete vaat etmesinden hiç mahcup olmuyor musunuz? Siz 21 yıl ne yapmış oldunuz? Türk milleti 2023 yılında evlatları marifetiyle çözmek zorunda olduğu problemleri de saymış oluyor bizimle. 2023 yılında enflasyonu konuşuyoruz utanmadan, çocuklarımızın işsizliğini konuşuyoruz utanmadan, emeklilerimizin geçimini konuşuyoruz utanmadan, memurlarımızın hayat standartlarını konuşuyoruz utanmadan. Bir millete utanmadan adalet vaat ediyoruz. Biz vadediyoruz da bizim vaadimiz de sebep olan şeyin hesabını kim verecek? İktidar verecek” ifadelerini kullandı.

“2023 yılına böyle enflasyonla, bu demokrasi standardıyla, bu fakirlik kapanıyla girmemeliydik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidara yeni geliyor gibi konuşmaya başladığını ifade eden Ağıralioğlu, “Bu ara ben mesela Sayın Cumhurbaşkanını sanki iktidarda biz varmışız da iktidara yeni gelip problemleri çözmeye hazırlanıyormuş gibi görüyorum. Bizi bu sefer seçerseniz, yolsuzluklar halledeceğiz dedi. İktidarla mücadele edince hepsini düzelteceğiz. İktidarı alınca her şeyi biz iktidara gelince her şeyi düzeltmiş olacağız. Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları engellemiş olacağız. İktidarının 20. yılında memlekete yaşattıkları bu sonuç bu z raporu bu muhasebesini yaptığımız bu alan iktidarın millete vermek zorunda olduğu hesabın da aslında çerçevesinde oluşturulur. Türk milletinin fetreti çok uzun sürmüştür. Biz 2023 yılına böyle enflasyonla, bu demokrasi standardıyla, bu fakirlik kapanıyla girmemeliydik. Bu işsizlik, umutsuzluk girdabında yakalanmamalıydık” dedi.

“AK Parti bizim şimdi söylediklerimizi 20 yıl önce söylüyordu”

Ağıralioğlu, iktidara talip olduklarını belirterek, “Bizim milletimize borcumuz var. Elimiz belimizde siyaset yapmıyoruz, biz eli kalbinin üzerinde insanlarız. Parti münakaşası yaparken değil memleket mücadelesi yaparken göreceksiniz bizi. Türk milleti ve devletinin güçlü geleceği için mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin karnesi oy verilebilir karne değildir. Biz bu karnenin sınıfta kalacağına, bu sistemin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. İnşallah güzel günler görürüz. İktidar mücadelesinin memleketi hizmetini görmek namına garez ve kinle yapılmaması gereken bir iş olduğuna inanırım. AK Parti bizim şimdi söylediklerimizi 20 yıl önce söylüyordu. Özal 2002’de AK Parti'nin söylediklerini 83’te söylüyordu. Rahmetli Erbakan 72’de söylüyordu. Adnan Menderes 50’de söylüyordu. Partiler memleket kurtarmak için kurulur, memleket hizmeti için kurulur, memleketi güçlü, müreffeh yarınlara ulaştırmak için kurulur” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Milletvekili aday adayları birer konuşma yaptı

İYİ Parti Milletvekili aday adaylarından Serkan Kaya, Ergin Çubukçu, Prof.Dr. Zafer Ulutaş ve Muzaffer Altıparmak ile Kelkit ilçe başkanı Nejdet İlhan’ın da konuşma gerçekleştirdiği kongrede İYİ Parti’nin merkez sağın inşa edici, birleştirici ve vazgeçilmez siyasi kalesi haline geldiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, “Bizimle birlikte yürüyenlerin yürüyüşü artık iktidar yürüyüşüdür. Bu yola çıkarken bir düş görüyorduk, artık düşlerimizin gerçekleşeceği 2023 yılına eriştik. İnşallah bu yolda Rabbim hepimize birlik, dirlik, sağlık, esenlik ve muzafferiyetler nasip eder” dedi.

“Cumhuriyetin 100.yılında hak, hukuk, adalet, demokrasi ve basın özgürlüğü geriye gitti”

Cumhuriyetin 100.yılında hak, hukuk, adalet, demokrasi ve basın özgürlüğünün ilerleyeceğine geriye gittiğini savunan Ateş, “Maalesef bu saydıklarımız hükümet edenlere farklı, diğerlerine daha farklı uygulanmaktadır. İYİ Parti iktidarında temel hak ve hürriyetlerin, tüm devlet organlarını, bağlayıcı hale getirildiğini, insan onurunun, anayasal düzenin temeli olarak düzenlendiğini, yasama, yürütme ve yargı organlarının kişilerin değil yüce Türk Devletinin ve milletinin menfaatleri doğrultusunda ahenk içerisinde çalıştığına şahit olacaksınız. İYİ Parti olarak Türk milletine bir sözümüz var: Devletimizin tüm kurumlarına milletimizin yeniden tam güvenmesini sağlayacağız. Tüm vatandaşlarımız eşit ve adil olarak kamunun tüm imkanlarından faydalanacak. Bizim iktidarımızda gelir adaletsizliği olmayacak. Emekli büyüklerimiz ve tüm çalışanlarımız milli gelirden hak ettikleri payı mutlaka alacaklar. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü için ne gerekiyorsa yapılacak” diye konuştu.

Yerelde gönül kırmadan, gönül alarak, yapılan yanlışları polemiğe girmeksizin usulünce anlatarak, ikna ederek milletin oyuna talip olduklarını nezaketle anlatacaklarını kaydeden Ateş, “Bu yolun sonunda başaracağız. Unutmayınız bu seçim öyle bir seçim ki Türk siyasi tarihinin en önemli seçimidir” değerlendirmesinde bulundu.

Kayıtlı 516 delegenin çoğunluğunun sağlandığı kongrede ayrıca partiye yeni üye olan vatandaşlara parti rozetleri de Milletvekili Ağıralioğlu ve diğer konuklar tarafından takıldı. 

İl Başkanı Ali Ateş’in başkanlığında İYİ Parti’nin il yönetiminde şu isimler yer aldı: Nebi Saraç, Kenan Koç, Nurettin Üçel, Sebahattin Saraç, Bayram Yılmaz, Zahide Perktaş, Ayşe Salantur, Tayfur Ağaç, Seyhan Metintaş, Mevlüt Bektaş, Salih Ayvaz, Ali Yılmaz, Halim Mısırlıoğlu, Turan Özdemir, İsmet Alkan, Erdoğan Kadakal, Sonel Yaşar, Ali Kural, Halil Çimen, Orhan Karabulut, Halil İbrahim İncir, Osman Günday, Rukiye Yavuz, Hamza Yıldırım, Fatih Ulutaş, Fatma Aydın, Mehmet Korkmaz, Mehmet Buğra Çiçek, Onur Kılıçaslan.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Bayram 1 yıl önce
Serkan kaya abiye çıktığı bu yolda başarılar bişeyler değişmeli artık bu ülkede
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59