banner333

banner309

Gümüşhane'den İsrail'e Gazze çağrısı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ablukasını kınadı.

Siyaset 13.10.2023, 08:58
Gümüşhane'den İsrail'e Gazze çağrısı
banner400

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve parti yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı İbrahim Taş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 700'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını söyledi.

Taş, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının 20 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini belirterek, "Bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucudur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir" dedi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanların temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlandığını, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Taş, "Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir" diye konuştu.

Taş, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki ablukasını sonlandırması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerektiğini belirterek, "Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir" dedi.

Taş, 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmadıklarını ve savaşın da bir ahlakı olduğunu dile getiren Taş, "Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27