banner333

banner309

“Çocuğumun Düğünü Gibi Sevinçliyim”

AK Parti 25. Dönem Milletvekili Kemalettin Aydın, 5 yıl önce yapımına başlanılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Gümüşhane Çevre Yolu’nun.  Gümüşhane’ye hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Siyaset 12.08.2018, 11:10
“Çocuğumun Düğünü Gibi Sevinçliyim”
banner400

AK Parti 25. Dönem Milletvekili Kemalettin Aydın, 5 yıl önce yapımına başlanılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Gümüşhane Çevre Yolu’nun.  Gümüşhane’ye hayırlı olsun dileğinde bulundu. Aydın, “Çocuğumun düğünü gibi sevinçliyim” ifadesini kullandı.

Aydın, “Gümüşhane iyi bilir ki saçları simsiyahken doktor ağabeyleri onların milletvekili oldu” ifadesini kullanarak, “Milletvekilliğini bıraktığımda saçlarım bembeyazdı” dedi.

“Hayaller AK Parti’de Gerçek Olur”

Aydın, hayallerin AK Parti’de gerçek olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Gümüşhane Çevre Yolu da bir hayaldi. Hayal gerçek olur mu, yoksa hayalde kalır mı derken 2009 yılında projesini ihale ettirdik. İktidar ve muhalefet tarafından tartışmaları yaşandı. Çevre yolunun yapıldığını görmek, el emeği, göz nuru ile yola çıktık ve böyle bir duygu ile bugün buraya geldim. Gümüşhane’ye yakışan, Gümüşhanelilerin hak ettiği bir hizmetti. Böyle bir hizmetle buluşmak ve bu buluşmanın da mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber olan düğünde bulunmak arzusu ile geldim. Gümüşhane’mize hayırlı, uğurlu olsun. Bunun gibi daha birçok projeler AK Parti iktidarında temelleri, bitirilerek hizmete açılmış birçok proje hayata geçirildi. Benden önceki arkadaşlarım, ben ve benimle birlikte çalışan arkadaşlarımla birçok hizmetler yaptık. Bizden sonra devrettiğimiz arkadaşlar AK parti’nin bütünlüğü içerisinde sırası geldikçe açılışı, sırası geldikçe temel atışı devam ediyor. Bu açıdan Gümüşhane özelinde bu açıdan baktığınızda, Türkiye özelinde yeni sistemin, başkanlık tartışmasını açan ilk siyasetçilerden birisiydim.”

“Gümüşhane Başkanlık Sisteminden Yana”

Yeni dönemin başkanlık sisteminde yaşaması gerektiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: “Gümüşhane de bu kanaatte olduğundan Cumhurbaşkanımızın seçilmesinde Türkiye ikincisi olarak Cumhurbaşkanımıza bir şükran sundu. Cumhurbaşkanımız da hizmetlerle verdiği teşekkürü Gümüşhane’ye gelerek şifahi Gümüşhanelilere iletti.”

Demiryolları projesinin de Gümüşhane’nin gündeminde olduğunu belirten Aydın, “Devletin işleri önce etüt, plan ve proje ihalesidir. Daha sonra elde edilmiş etüt,i plan projeye göre yapım projesinin ihalesi yapılır, o da tamamlandıktan sonra işin yapım ihalesi yapılır. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolunun da projesini yıllar önce ihale etmiştik. Etüt ve plan yapıldı. Hat güzergahı belirlendi. O  zamanın parasıyla 1 milyon dolarlık işti. Şimdi de yapım projesinin ihalesi gündemde. Milletvekili arkadaşlarımız da yakınen ediyorlar, öyle görüyorum. Yakın zamanda da yapmadan önce son projesi tamamlandıktan sonra da 2023 vizyonu içerisinde de demiryolunun yapım ihalesi yapılarak bölgemiz karayolu demiryolu, havayolu gibi modern ulaşımlara kavuşacak. Köse Havaalanı da yıllardır beklediğimiz projeydi. Yapımına başlanıldı. İnşallah bir yıl içerisinde tamamlanarak o da hizmete açılır. Gümüşhane Karadeniz’den doğuya açılan bir kavşaktır. Bu kavşağın karayolu hemen hemen bitiyor. Zigana Tüneli’nin de tamamlanması ile birlikte çok rahat karayolu ağına kavuşmuş olacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39