banner333

banner309

Çimen'den Doğum Yapan Annelere Çiçek Jesti

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son dört yılda düşüş seyri gösteren Gümüşhane’deki yeni doğan çocuk sayısı oranının arttırılması için AK Parti Hükümeti tarafından üzerinde çalışılan ‘Çocuk Teşviki’ yeni düzenlemesinin bu sorunun aşılmasına katkı sunacağını açıkladı.

Siyaset 06.05.2013, 16:39
Çimen'den Doğum Yapan Annelere Çiçek Jesti
banner400
 Başkan Çimen, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde doğum yapan annelere çiçek göndererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ailelere en az 3 çocuk önerisine toplumsal ve manevi destek verdiklerini belirterek çocuk yardımı alanında  AK Parti hükümeti tarafından yürütülen çalışmaları gündeme getirdi.

Ülkede yaklaşık 30 yıldır süren kanlı terör hadislerini bitirmek amacıyla AK Parti Hükümeti tarafından başlatılan barış sürecinin tarihi değerine vurgu yapan Başkan Çimen, muhalefet partileri eliyle sürdürülen odağını yitirmiş tartışma ortamından büyük toplumsal kesimlerin derin bir rahatsızlık duyduğunu ifade ederek reel politikalara vurgu yaptı.

Türkiye’de eğitimden sağlığa, ekonomiden, diş politikaya kadar yaşanan büyük dönüşümlerin milletin geleceğe dönük özlem ve beklentilerini arttırdığını ifade eden  Başkan Çimen, "Hükümetimizce başlatılan ‘Çocuk Teşviki’ çalışmaları hızla devam ediyor. Her hangi bir sosyal güvenlik güvencesi olmayan ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’mız eliyle yapılan çocuk eğitim yardımlarının yanı sıra şimdi de kamu çalışanlarına yaptığımız ‘Çocuk Parası Yardımı’ en az 100 liraya yükseltiliyor. Bilindiği gibi memurlarımız için bakmakla yükümlü oldukları çocukları için şu anda 0-6 yaş arası çocuklar için 37 lira, büyük çocuklar için ise 18 lira 46 kuruş aile yardımı yapıyoruz. Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte 3 çocuğu olan bir memurun aldığı yardım ödeneği en az 300 lira olacaktır” dedi.

Başkan Çimen, bu uygulamanın yanı sıra tüm çalışanlar için ‘Bakım Ücreti’ adı altında bir ödeme için çalışmaların sürdüğünü de belirterek, her bir çocuk için ailelere ek 300 liralık bir bakım ödeneği verilmesinin gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Çalışan her bir ferde yönelik olarak ödenen ‘Asgari Geçim İndirimi’ uygulamasının ise sürdüğünü  anımsatan Başkan Çimen,” Çalışan ve eşinin geliri olmayan üç çocuklu bir aileye 117 lira 43 kuruş, eşinin de geliri olan 4 çocuklu bir aileye ise110 liralık Asgari Geçim İndirimi yardımı yapılıyor. Bu arada tüm SSK’lı kadınlarımıza yönelik olarak doğum borçlanmasının önü açılarak 4 yıl erken emeklilik mümkün hale getirilmiştir.4 yıllık bir doğum borçlanması için toplam 11 Bin 681 lira ödeyecek olan bir anne, bu paranın yaklaşık 3 katını aylık olarak geri alabilecektir. "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" düsturuyla hareket eden AK Parti’nin en esaslı siyaset felsefesi milletimize lafta değil bizzat pratikte hizmet etmektir” diye konuştu. 

Çimen ayrıca hiçbir sosyal güvencesi olmayan, eşi vefat etmiş veya eşinden ayrılmış olan dul bayanlara da devletimizin 2 ayda bir 500 liralık yardımda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38