banner333

banner309

CHP Gümüşhane İl Başkanlığı 1 Mayıs Mesajı

CHP Gümüşhane İl Başkanlığı, 1 Mayıs dolayısıyla mesaj yayınladı.

Siyaset 30.04.2013, 16:49
CHP Gümüşhane İl Başkanlığı 1 Mayıs Mesajı
banner400
Mesajda Şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizde sosyal ve siyasal yönden çeşitli zorluklarla karşılaşılarak elde edilen çalışanların ve emekçilerin bayramını bu gün kutlamaktayız. Özellikle  ilimizde 1 Mayısa duyarsız kalan taşeron işçileri, özel sektör işçileri ve Maden Şirketlerinde  sendikasız çalıştırılan  emekçi kardeşlerimizin çeşitli sosyal haklardan mahrum bırakıldıkları aşikardır. Bu konuda mesleki dayanışmadan yoksun ve haklarının gasp edilmesine ses çıkarmayıp, göz yuman emekçi kardeşlerimize sesleniyorum. Hiç kimse yada kuruluşa emeğinizi  ve hakkınızı sömürttürmeyin. Örgütlü toplumun önünde hiçbir gücün  duramayacağını da unutmayın. Bugün basit gibi görünen bu söylemlere ne kadar ihtiyacının olduğunu yıllar sonra anladığında inşallah geç kalmamışsındır.

            İlimizde özellikle bazı sendika ve meslek örgütlerinin  çeşitli konularda çok etkin olmalarına rağmen , sendikasız çalıştırılma konularında sessiz kalmaları oldukça manidardır. İş güvenliği, çocuk işçilik, ucuz işçilik ve sendikasız çalıştırılma konularında bahse konu sendikaların daha aktif hareket etmeleri beklenmektedir. Çeşitli işkollarında çalışan 3.000 e yakın emekçinin ne kadarının sendikalı çalıştırıldığı ise bir komediden ibarettir. Hükümetin özellikle referandumla kabul edilen sosyal yaşama dair anayasa maddelerinin uygulama kanun ve yönetmeliklerini yaşama geçirmemesi de sorgulanacak ayrı bir konudur.

            1 Mayısı bizlere kazandıran ve bedel ödeyenlerle birlikte tüm çalışan emekçi kardeşlerimizin bayramını kutlar, kimsenin emeğinin sömürülmediği günler görmek dileğiyle saygılar sunarım.

 

                                                                                       Tahsin KARA

                                                        STK LAR VE SENDİKALARDAN SORUMLU

                                                                                      İL BAŞKAN YARDIMCISI

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38