banner333

banner309

CHP çocuk istismarına dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı çocuk istismarına dikkat çekmek, bilgilendirerek bilinçlendirmek ve duyarlılık oluşturmak için basın açıklaması yaptı.

Siyaset 25.02.2018, 12:00 25.02.2018, 09:45
CHP çocuk istismarına dikkat çekti
banner400

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı çocuk istismarına dikkat çekmek, bilgilendirerek bilinçlendirmek ve duyarlılık oluşturmak için basın açıklaması yaptı.

Fatih Parkı önünde kurulan stant aracılığıyla yoldan geçen vatandaşlara çocuk istismarıyla ilgili broşürler dağıtan partililer daha sonra basın açıklaması yaptı.

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belgin Çakır, eğer birlik olamaz, bu ahlaksız ve alçak davranışlara karşı ortak tavır alamaz, tüm sorumlu ve ilgili kurum ve makamlar harekete geçemezse 21.yüzyılda bu insanlık dışı uygulamalara sadece seyirci kalmak durumunda kalacaklarını söyledi.

Bu konuda duyarsız kalmayacaklarını ve var güçleriyle çocukları bu iğrenç saldırılardan koruma yönünde her zaman ve her yerde mücadele edeceklerini kaydeden Çakır, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını belirterek, "Hergün çocuk istismarı haberleriyle sarsılıyoruz. Rakamlar Türkiye'de çocuk istismarının giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Türkiye'de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. Her 6 çocuktan biri cinsel istismara uğruyor. Türkiye'de kadınların yüzde 45'i, erkeklerin yüzde 10'u çocukluklarında en az bir kez cinsel istismara maruz kalmış. Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin kriteri cezaları artırmak ve istismara zemin oluşturan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur" dedi.

İstismarın insanlık suçu olduğunu ve geleceğimiz olan çocukları korumanın herkesin görevi olduğunu hatırlatan Çakır, "Susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz buna ortak olmayacağız. Takipçi, denetçi, önleyen olacağız" diye konuştu.

Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi yada ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini, çocuklara yurt hizmetinin vakıflardan alınarak devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini, tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını, çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep eden ve hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağıran Çakır, "Minicik bedenlerin sesi olmak için buraya gelen, katılım sağlayan sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İstismara uğrayan kadın ve çocukların sessiz çığlıklarına, kadın derneklerinin ses olmasını dilerdik. Bu derneklerin öncülüğünde buraya toplanmayı beklerdik. Canı yananların sesi olmak için, başka canların yanmaması için öncülük ettik ve etmeye devam edeceğiz. Sessiz kalmayı tercih edenler lütfen kendi evlatlarının ve torunlarının o masum yüzlerine bakarak empati yapsınlar. Herşey çocuklarımızın güzel günleri için" ifadelerini kullandı.

Açıklamaya CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, Merkez İlçe Başkanı Tekin Saraçoğlu ve partililer katıldı. Etkinlikte katılımcılar Özgecan yasası yasalaşsın", "Çocuk istismarı suçtur", "Çocuk istismarına dur de", "Kanatlarımı kırmayın", "Çocuk istismarı çocuk koruma politikalarıyla önlenebilir" "Çocuk istismarına sessiz kalma" yazılı dövizler taşıdı.


 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09