banner333

banner309

Başkan Çimen’den MHP’ye reklam jesti

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi’ne ait olan reklam panosuna izinsiz olarak asılan pankartın kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Siyaset 12.03.2019, 08:36
Başkan Çimen’den MHP’ye reklam jesti
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi’ne ait olan reklam panosuna izinsiz olarak asılan pankartın kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Çimen, söz konusu pankart alanının Gümüşhane Belediyesi parselinde bulunduğunu ve bu alanın pankart asılabilecek bir alan olmadığını belirterek, pankartın İlçe Seçim Kurulu kararıyla kaldırıldığını söyledi. 

Amaçlarının Milliyetçi Hareket Partisi ile bir polemiğe girmeye çalışmak olmadığını kaydeden Başkan Çimen, gerekirse kendilerine ait olan billboard veya raket alanlarından MHP’ye tahsis edebileceklerini vurguladı. 

Başkan Çimen, İlçe Seçim Kurulu’nun seçim süresinde asılacak olan afiş ve pankart alanlarını belirlediğini ve söz konusu alanın belirlenen bu alanlar dışında olduğunu ifade ederek, “MHP Belediye parselinde bulunan alana siyasi propaganda içeren bir pankart astı. AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı da bu pankarta itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu yapılan itiraz sonucu bir karar aldı. Alınan kararda reklam panosunun imar yolunda ve kamuya ait olduğunu, bu nedenle pankartın Milliyetçi Hareket Partisince sökülmesi gerektiğine karar verdi. Pankartın Milliyetçi hareket Partisince sökülmemesi halinde Zabıta marifetiyle sökülmesine oy birliğiyle karar verildiği bildirilmiştir. Bu nedenle Zabıta ekiplerimiz söz konusu pankartı sökerek İlçe Seçim Kurulu kararını uygulamıştır” dedi.

İlçe Seçim Kurulu kararın kamuoyuna asılsız şekilde yansıtılmaya çalışıldığını belirten Başkan Çimen, “Her seçim bir süreçtir. Ve bu süreçte uyulması gereken kurallar vardır. Bu sürecin yöneticisi de Seçim Kurulu’dur. MHP’nin değerli Belediye Başkan adayı sayın Sabri Varan, Kurul’un belirlediği alanlarda reklam vermenize kimsenin müdahil olma hakkı yoktur. Ayrıca Belediyemizce belirlenen ve İlçe Seçim Kurulu’na bildirilen sizlere ait olan reklam alanlarını kullandığınızı hatırlatmak isterim. Bu süreç içinde ayrıca özel reklam alanlarını da kiralamanız gerekiyordu. Sanıyorum bu durumu ve süreci gözden kaçırdınız. Tarafımızdan kiralanmış olan billboardlardan dilediğiniz bir tanesini size hediye etmek isterim. Size tekrar şehrimize gelip hizmet için aday olma cesaretini gösterdiğiniz için tebrik ediyor iyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla” ifadelerine yer verdi. 
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11