banner333

banner309

Ağaç Milletvekili aday adaylığı için istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, milletvekilliği aday adaylığı için 7 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa etti.

Siyaset 23.12.2022, 08:43
Ağaç Milletvekili aday adaylığı için istifa etti
banner400

Parti yönetimi mensuplarıyla parti binasında basın toplantısı düzenleyen Ağaç, 2023 seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini söyledi.

Gümüşhane’nin sahipsiz bırakıldığını savunarak Gümüşhane ve Gümüşhanelilerin hakkını korumak adına aday olacağını dile getiren Ağaç, 6’lı masayı oluşturan partilerin Gümüşhane’de tek liste altında seçime girme çalışmaları yaptığını belirterek millet ittifakının Gümüşhane’den en az 1 vekil çıkaracağını iddia etti.

Alınan ilke kararıyla ülke genelindeki 30 ilde ittifak ortak listelerle seçime girileceğini ve Gümüşhane’nin ortak liste ile seçime girilecek illerden birisi olduğunu kaydeden Ağaç, “İttifakı oluşturacak partilerin şu anda Gümüşhane’de bir milletvekili çıkaracak oy oranına ulaştığı şeklinde bilgimiz teyit edildi. Ortak liste dediğimiz şu şekilde olacak. 6 tane parti Gümüşhane’de tek bir çatı altında, tek bir partinin logosuyla bir liste çıkaracak. Görünen tablo bu. Burada sonuç almanın en pratik yolu ortak liste. Bu çerçevede ben de milletvekilliği adaylığına müracaat etmek üzere bu yarışa girme kararı verdim. Uzun zamandır hesap kitap yapıyoruz, memlekete faydalı olabileceğimizi hissettiğimiz için böyle bir yola girdik. İnşallah sonuç iyi olur” dedi.

7 yıldır İl Başkanlığı yaptığını hatırlatarak siyasette zaman zaman değişikliklerin yapılması gerektiğini kaydeden Ağaç, “Örgütlerde kan değişikliği, vitrin değişikliği önemlidir. Türkiye’nin en zor döneminde siyaset yaptık. Bu süreçte Anayasa referandumu, darbe, sistem değişikliği, genel ve yerel seçimler yaşadık. Üzerimizden çok seçimler geldi geçti. Bugün genel başkanımızın ifade ettiği gibi, dün yılın en uzun gecesiydi, bugünden itibaren geceler kısalmaya başlıyor. İnşallah Türkiye’de de aydınlık bir dönemin başlangıcıdır. Çok zorluklarla karşılaşacağımızı tahmin ediyorum. Nitekim bugün Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir terör soruşturması kapsamında yeniden bir dava açılmaya çalışıldığını öğrendik. Mücadelemiz zorlu bir mücadele, kolay değil. Hiçbir başarı da kolaylıkla, altın tepsiyle sunulmaz. Gümüşhane’de gördüğümüz kadarıyla AK Parti ve MHP bloğu yani Cumhur İttifakı uzun zamandır siyaseten dominant durumda ama büyük oy kaybı yaşadıklarını görüyorum. Saha onu gösteriyor, anketler ve insanların verdikleri tepkiler bunu gösteriyor. Türkiye’de bir değişim zamanı geldiğini de biz Gümüşhane’den görüyoruz. Değişim kaçınılmazdır bu engellenemez. Ne yapılırsa yapılsın, halkla inat edilerek bir mesafe alınması, zaman içerisinde bir sonuca ulaşılması mümkün değil” diye konuştu.

İktidarların gelip geçici olduğu, asıl olanın devlet olduğu, vatan, millet ve ülke olduğunun açık olduğunu belirten Ağaç, “Biz bu çerçevede 6 partinin Gümüşhane’deki il başkanları olarak çok iyi bir diyaloğumuz var. 6 partinin il başkanlarının ilk defa iletişime geçtiği il Gümüşhane. Çok iyi gidiyor. Sonucun iyi olacağını düşünüyorum. Bize görev verilir verilmez, yarışa girilir girilmez bu genel merkezimiz ve 6’lı masanın bileşenlerinin takdiridir. Sonuç ne olursa olsun biz ülke için çalışmaya kara vermiş bu memlekete bir şeyler yapmaya niyet etmiş, o yöne uğraşan insanlarız. Hangi görev olursa olsun canla başla onu yerine getirmek için çalışacağız. Gümüşhane’yi sahipsiz görüyorum uzun zamandır, her ortamda da bunu dile getiriyorum. Birileri rahatsız oluyor biliyorum ama sahipsiz bir şehir görünümüne kavuştu Gümüşhane. Hakları yendi. Yıllardır beklediği demiryolları, turizm yatırımları, diğer alanları hep ertelendi, iptal edildi. Bu şehrin köyleri, yaylaları, toprakları gasp edildi, edilmeye çalışılıyor. Pek çok sıkıntı yaşadı ama bu sıkıntılı süreçte hiçbir iktidar mensubu siyasiyi yanında göremedi Gümüşhane. Onun verdiği kızgınlık ve küskünlük var bunun sandığa yansıyacağından eminim. Yansıyacak, göreceğiz” 

Türkiye’nin en büyük sürprizini yaşayacak şehrin Gümüşhane olacağını savunan Ağaç, “Bu bizim için sürpriz olmayacak ama kazanacağımızdan eminim. Gümüşhane’de en az 1 milletvekilinin Millet İttifakı’nı oluşturan blok tarafından alınacağını görüyoruz. Gümüşhane şöyle bir sıkıntısı da olan bir il. 2 vekil ile temsil ediliyor TBMM’de. Türkiye’nin en küçük birkaç ilinden bir tanesi. Sayının az olması temsiliyette daha da dikkatli olunması gerektiğini bize gösteriyor. Yani bazı illerin onlarca milletvekili o ilin hakkını korumaya çalışırken, biz sadece 2 vekil ile bu işin yapılması imkânına sahibiz. Bu nedenle ben vekilliği çok önemsiyorum. Sistem nedeniyle bizim veya 6 partinin çıkaracağı aday burada bir partinin adayı olmayacak. Bunu herkesin iyi anlaması lazım. Kısmet olursa, öyle bir imkânımız olursa ve kazanırsak herkesin milletvekili olmamız gerekiyor. Geçmiş yıllarda bu memleket ile ilgili en üzücü konular partizanlığın, ayrımcılığın tavan yapmış olması bundan kaynaklanan sıkıntının toplumda yarattığı hayal kırıklığı. Vatandaşlar siyasilere, politikacılara güvenmez oldular. Endişeleri var, herkes söz veriyor bir yere gelince o sözünü yerine getirmiyor bu da siyasete olan güveni sarsıyor. Bunu tekrar tamir etmemiz lazım. Çok iyi, çalışkan ve Gümüşhane’yi Türkiye’nin neresinde olursa olsun savunacak, Gümüşhane’nin hakkını hukukunu koruyacak ve bu konuda da hiç kimseden, hiçbir lobiden ve hiçbir çıkar grubundan etkilenmeyecek, korkmayacak bir siyasi temsiliyet istiyoruz. Ben bu göreve talibim. Halkımız da buna teveccüh gösterirse, parti örgütlerimiz, genel merkezlerimiz de takdir ederse bunu yaparız. Etmezlerse de biz bu memlekete siyasete girmeden önce de hizmet ediyorduk bundan sonra da hizmet ederiz. Yapılacak işlerin, alınacak kararların girilecek sürecin herkese, özellikle Gümüşhane ve Gümüşhanelilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burası küçük yer, rakiplerimiz de bizim insanımız biz kimseyle düşman değiliz, sonuçta bir savaşa hazırlanmıyoruz, normal demokratik bir yarışa hazırlanıyoruz. Bu yarışa girecek, girmeye hevesli ve gönüllü herkese de başarılar diliyorum. Kazanan Türkiye olsun, kazanan Gümüşhane olsun” ifadelerini kullandı.

Ağaç, hem parti tüzüğü hem de genel merkezin talimatı gereği il başkanlıkları süreç netleşinceye kadar doldurulmayacağını ve vekâleten örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcısının göreve devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46