banner333

banner309

Tarhan Uyardı; Gümüşhane’de Tehlike Geliyorum Diyor

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Gümüşhane Şiran Başköy’lü hemşerimiz Tahsin Tarhan, Gümüşhane Şiran ilçesinde yürütülen maden arama çalışmalarının yarattığı tehlike konusunda uyardı.

Şiran 27.05.2020, 01:08
Tarhan Uyardı; Gümüşhane’de Tehlike Geliyorum Diyor
banner400

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Gümüşhane Şiran ilçesinde yürütülen maden arama çalışmalarının yarattığı tehlike konusunda uyardı. Tarhan siyanürle arama çalışmalarının ilçe halkının sağlığı üzerinde büyük bir tehdit oluşturacağını ifade ederek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 "Göz göre göre gelen bu tehlikeye yetkililer seyirci kalsa da biz kalmayacağız" ifadesini kullanan Tarhan, konuya dikkat çekmek için hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergelerinin yanı sıra, Meclis Genel Kurulunda söz alarak sorunu dile getirdi.

Bölge Halkı Sesini Duyurmaya Çalışıyor

Temmuz 2019’da Gümüşhane Karamustafa köyünde bulunan Altın işletmelerinde, atık su borularının patlaması sonucu, Midi Deresi'ne siyanür karıştığı ve bu duruma bağlı olarak bölgede ölüme varan ciddi sağlık sorunları yaşandığını aktaran Tahsin Tarhan “Şimdi yine Şiran’ın Kırıntı köyünde, maden ocağı için sondaj çalışmaları yapılıyor. Bölge halkı ve çevre örgütleri siyanür tehlikesi nedeniyle endişeli.” dedi.

Daha ne kadar doğayı ve çevreyi katletmeye, insan sağlığını yok saymaya devam edeceksiniz diye soran Tarhan, Bölge halkı için bilgilendirme toplantısı yapılması gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59