banner333

banner309

Şiran Platformu, Çekmeköy'de Buluştu

Şiran sevdalıları tarfından kurulan Şiran Platformu Piknik şöleninde Çekmeköy Taşdelen mesire alnında buluştu.

Şiran 28.05.2013, 01:03
Şiran Platformu, Çekmeköy'de Buluştu
banner400

Şiran Platformu başkanı Önder Celep ve platform yönetimi tarafından organize edilen 1.Şiranlılar Buluşması yoğun bir katılım ile Çekmeköy Taşdelen mesire alanında gerçekleşti. Davul zurna ve yöresel sanatçıların sahne aldığı şölende Şiranlıar doyasıya eğlendi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Önder Celep;” Şiran Platformu’nu Şiranımız hakkında muhabbet edip, ilçemizin sorunlarını dile getirmek, kamu oyu oluşturmak adına kurduk. Kısa bir süre içersinde büyüdük. İstanbul’da Şiran adına bir STK eksikliği olduğu kanısına vardık. Kurmuş olduğumuz Şiran Platformunu resmileştirmek adına bugün ilk adımı atmış bulunuyoruz. Ben bu oluşuma destek veren ve burada bulunan başta Şiran Platformu Onursal Başkanımız Yüksel Hamzaoğlu’na, Serkan Kaya’ya, Selçuk Balta’ya, Aytekin Günel’e, Şule Zübeyde Tosun’a, Timur Şahin’e, Durbaba Turan’a, burada olamayıp bizlere destek veren adını sayamadığım Şiran sevdalılarına ve pikniğimize katılan siz değerli hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.

 

Şiran Platfotmu Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu;”Öncelikle bu platformu kuran ve bu pikniği düzenleyen Önder Celep ve takım arkadaşlarını tebrik ediyorum. Şiranımız adına büyük eksiklik olan İstanbul’da bir Sivil Toplum Kuruluşu mutlaka olamalıdır. Şiran Platformu bunun ilk adımını atmış bulunuyor. İnşallah bu yapı kısa süre içersinde resmiıleşir. Şiranımızın sorunlarını kamuoyuna taşıyacak bu STK bir anlamda ilçemizin sesi olacaktır. Ben buradan yıllardır bitmeyen İkisu-Şiran yolu için yetkililere sesleniyorum. 1970’lerde Şiran-Trabzon transit yol tabelası olan yolun yılan hikayesine dönmesi bizleri üzmektedir. Bu yolun yapılmasıyla Şiran-Gümüşhane arası 50 km kısalacaktır. Şiran ilçemiz Trabzon limanına Anadolu’nun açılan kapısı olacaktır. Bu yolun yapımını yıllardır engelleyen lobiler var. Bu konuya Gümüşhane il merkezininde sessiz kalışı bizleri bir hayli üzmektedir. Bu bilinsinki Şiran Platformu İkisu-Şiran yolunun yakasını bırakmayacaktır. İnşallah kısa süre içersinde yolumuz yapılır. Bunun takipçisi olacağız. Ben buradan tüm katılımcılara teşekkür eder, Şiran Platformuna herkesi destek olmaya beklerim” dedi.

 

Davul Zurna’nın yanı sıra Şiranlı sanatçılar Vedat Efe, Mustafa Sevindik, Cemal Kaya, Hüseyin Kaya, İbrahim Yılmaz ve Gümüşhane kültür elçisi Mahmut Polat türküleriyle piknikdekileri adeta coşturdu.

 

Köseli sanatçımız Güngör Uyar ve Sarıkamşlı Ozan Yıldırım’da sahne alarak dinleyenlere türkü resitali sundu.

 

Şiran Platformu Pikniğine; İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, Sultanbeyli Belediye Eski Başkanı Alaattin Ersoy, Sultanbeyli Belediyesi İmar Müdürü Erkan Dinç, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kara,GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu,GÜDEF Başkan vekili Aytekin Günel,GÜSEV Başkanı Vahit Olgun, ŞEKAV Yönetim Kurulu üyesi Durbaba Turan, GİYAD Başkanı Yükse Yalçın, GÜMÜP Yönetim kurulu üyesi Selahattin Uyar, İTO Meclis üyesi Soner Keleş, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız, Avcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Özcan Özbey, Köse ilçesi Dernek Başkanı Tuncay Kesler ve yönetim kurulu, GÜYAD Yönetim kurulu üyesi Selçuk Balta, Şiran Kırıntı Köyü Dernek Başkanı Hüseyi Mercan, Şiran Yeniköy Dernek Başkanı Nizamettin Günel, Şiran Konaklı Köyü Dernek Başkanı Mustafa Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Şiran Boğazyayla derneği yönetim kurulu üyesi Erdal Celep, İş Adamı İskender Kara, GÜYAD Yönetim Kurulu üyesi Melek Çubukçu ve çok sayıda davetli katıldı.

NOT: SİTEMİZE PİKNİKLE İLGİLİ RESİM VE VİDEOLAR İLERLEYEN GÜNLERDE EKLENMEYE DEVAM EDECEKTİR.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09