banner333

banner309

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu Öncesi Toplantılar Devam Ediyor

Bağcılar Belediyesi, GÜSEV ve Bağcılar Gümüşhaneliler Derneğinin birlikte yapacağı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi sempozyumu için Avrupa yakasında bulunan il ve köy dernek başkanlarıyla Bağcılar Osmanlı Konağında bir toplantı gerçekleştirildi.

Dernek 28.05.2013, 09:11
Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu Öncesi Toplantılar Devam Ediyor
banner400
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) Başkanı Vahit Olgun konuşmasında;

Öncelikle Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı beye bu sempozymu bizimle birlikte gerçekleştirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bizler biliyoruz ki bu zamana kadar Bağcılar Belediyesi bir çok sempozyumu tek başına gerçekleştirdi. Başkanımızın amacı bu Sempozyumu gerçekleştirirken Gümüşhanelilerle birlikte bütünleşmek ve Gümüşhanevi hazretlerinin torunları olan bizlerle daha sıkı bir şekilde kaynaşmaktır.

Olgun, bugün kü toplantımızı Avrupa yakası dernekleriyle gerçekleştirdik, inşallah perşembe günüde Anadolu yakasındaki derneklerimizle bir toplantı gerçekleştirerek bu sempozyuma hemşehrilerimizin katılımlarını sağlamaya çalışacağız, dedi.


GÜSEV Başkanı Olgun sözlerini Bağcılar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Kenan Göktürk’e teşekkür ederek sonlandırdı.
Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse ise yaptığı konuşmada;

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerini anmak için çalışmalarımızı tamamlayarak artık son viraja girdik. Anlamlı bir haftada sizlerle birlik olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Gümüşhanemizin yetiştirdiği bir değer olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin anlaşılmasına yönelik Uluslararası düzenleyeceğimiz sempozyumun hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Gerek kendi sahalarında gerekse akademik uzman hocalarımızla bilim kurulunu oluşturduk. Doğumunun 200.yılı, vefatının 120.yılı anısına yapacağımız bu sempozyumla bizim için büyük bir değer olan Ahmet Ziyaüddin hazretlerini tüm insanlığa tanıtmaya çalışacağız dedi.
Köse, Bağcılar Retaj Royale Otel’de 1-2 Haziran tarihlerinde sabah 00:90 da başlayacak sempozyum için konuklarına sabahleyin CafeBreak (kahve arası) öğlen ise yemek ikram edeceklerinini de belirtti. Tüm dernek yöneticilerimizi ve hemşerilerimizi sempozyumda görmek isteriz, dedi.


Sempozyumun içeriğine ilişkin bilgiler de veren Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Köse, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın katılımı ile açılışı yapılacak sempozyumda toplam 7 oturum gerçekleştirilecek ve 34 teblig sunulacak. “Gümüşhanevi ve Dergahı”, “Gümüşhanevi’nin Tasavvufi Kişiliği”, “Gümüşhanevi’nin İlmi Kişiliği”, “Gümüşhanevi’nin Hadis ve Tefsir İlmindeki Yeri”, “Gümüşhanevi Ekolü (Ziyaiyye)” ve “Gümüşhanevi’nin Tesirleri” konularında gerçekleştirilecek oturumlarda, Türkiye başta olmak üzere Rusya, İtalya, Pakistan, İsrail, Özbekistan ve Suriye’nin seçkin üniversiteleri ve akademilerinden katılacak bilim insanları sunum yapacak dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44