banner333

banner309

Şiran MYO Öğrencileri Harçlıklarıyla Miniklere Kitap Dağıttılar

Gümüşhane Üniversitesi Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu ve Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla Şiran’da eğitim-öğretime devam eden Atatürk İlk ve Ortaokulu öğrencilerine kitap dağıttı.

Şiran 24.01.2022, 13:23 24.01.2022, 13:25
Şiran MYO Öğrencileri Harçlıklarıyla Miniklere Kitap Dağıttılar
banner400

Şiran Atatürk İlk ve Ortaokulu Okul-Aile Birliği üyeleri önderliğinde ilçede “Bir Kitap Bir Çocuk” sloganı ile okumanın önemine değinen öğrencilerimiz, kendi harçlıkları ile küçük öğrenci kardeşlerine kitap alarak önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. Birçoğu farklı illerden ilçeye gelen öğrencilerimiz, kendilerinin ilçede yaşayan halk ve özellikle öğrenciler için rol model olduklarının farkında olduklarını vurguladılar. İlköğretimdeki öğrencilerin kendilerini örnek alarak üniversitede istedikleri bölümlerde eğitim ve öğretimlerine devam edebilmelerinin, en önemlisi de bilinçli bir toplum olabilmenin temelinin okumaktan geçtiğini ifade eden üniversite öğrencileri halkın takdirini topladı. Gerçekleştirilen projeye Şiran ilçesinde faaliyet gösteren Sultan Pestil Köme, soğuk kış gününde tüm öğrencilere pestil hellesi ikram ederek projeye destek oldu. Etkinliğe katılan Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün ise Atatürk İlk ve Ortaokulu Müdürü Sefa Türkmen, Okul-Aile Birliği Başkanı Vildan Gürmeriç ve üyelerine, projeyi hayata geçiren tüm öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Kitap, en iyi dosttur. Aynı zamanda da farklı farklı dünyalara ve hayatlara açılan en değerli kapıdır. Bu kapının anahtarına sahip olmak, dünyanın en değerli hazinelerine bedeldir. Böylesi bir bedelin farkındalığına sahip olmak ise erdemli bir insan olmanın gereğidir. Gerek ilimizde ve gerekse de ilçelerimizde eğitim-öğretimlerini devam ettiren öğrencilerimiz söz konusu erdemli davranış modelini sergileyerek, bulundukları yerlerde kalplere dokunmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizin ilköğretim çağındaki kardeşlerine örnek olmak amacıyla ‘Bir Kitap Bir Çocuk’ sloganıyla hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesi bu anlamda bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, projede yer alan tüm öğretim elemanlarımıza ve Şiran halkına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45