banner333

banner309

Şiran İlçe Tarım'dan Süt Sığırcılığı Kursu

Şiran İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Süt Sığırcılığı/Süt İşletmeciliği başlığı altında Şiran ilçesi Yeşilbük Beldesinde kurs düzenledi.

Şiran 04.04.2013, 08:55
Şiran İlçe Tarım'dan Süt Sığırcılığı Kursu
banner400

Kursiyerler kura yöntemi ile belirlenen 20 bayan işletme sahibinden oluşmaktadır. Katılımcılara haftalık 20 saat teorik bilgi verilmektedir.Eğitim boyunca Hayvan Sağlığı,Bulaşıcı Hayvan Hastalıkları,Hayvanlarda verim arttırma yöntemleri,Hayvan Besleme,Hayvan Barınakları ve Hayvancılık alanında günümüzde uygulanan modern yöntemler  yazılı ve görsel olarak anlatılmaktadır. Teknik Gezi kapsamında bölgemizde bulunan büyük kapasiteli süt sığırcılığı işletmelerine gezi düzenlenmiştir.Gezi sonunda kursiyerlere yemek ikramında bulunulmuştur. Geziye 20 kişiden oluşan kursiyerlerin tamamı ve eğitim veren Veteriner Hekim Cuma MERCAN,Veteriner Hekim Ferhat ÖZEN ve Ziraat Mühendisi Halil BABAYİĞİT  katılmıştır. Düzenlenen gezi ve yemek organizasyonuna İlçe Kaymakamı Edip ÇAKICI, Şiran Belediye Başkanı Yavuz ALTIPARMAK, Yeşilbük Belediye Başkanı Efendi ŞAHİN ve İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurtuluş HALEP destek vermişlerdir.





Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
yeşilkonak 11 yıl önce
iyide benim anlamadığım belediye başkanlarının ne işi var orda
şiranlı29 11 yıl önce
özellikle bayanlara kursun verilmesi isabetli olmuş,belediye başkanları da destek verdiği için beraber olmaları anlamlı bence,tebrik ediyorum emeği geçenleri ve destek verenleri
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27