banner333

banner309

Şiran Belediyesi Dezenfekte ve Temizlik Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Şiran Belediyesi vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Şiran 01.10.2020, 12:14 01.10.2020, 10:43
Şiran Belediyesi Dezenfekte ve Temizlik Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor
banner400

Şiran Belediyesi vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Şiran Belediyesi tarafından vatandaşların yoğun olduğu bölgelerdeki dezenfekte ve temizlik çalışmaları titizlikle sürüyor. Taksi durakları, sosyal alanlar, vatandaşımıza hizmet veren esnafımızın işyerleri düzenli bir plan çerçevesinde dezenfekte edilmeye devam ediyor.

Şiran Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı temizlik ve ilaçlama çalışmalarına hız kazandırdı. İlçe genelinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve hijyen bir ortam sunabilmek adına, salgın hastalık ve bulaşıcı mikroplara karşı genel temizlik ve dezenfekte çalışmalarına devam eden ekipler, halkımızın ortak kullanım alanlarındaki dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

“Kişisel hijyene, sosyal mesafe ve maske kuralımıza dikkat edelim”

Küresel ölçekli yaşanan korona virüsüne karşı ortak kullanım alanlarında eş zamanlı hijyen uygulaması başlattıklarının altını çizen ve bireysel sorumluluğun da önemine dikkati çeken Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel,” Öncelikle belediyemizin tüm birimlerini, camilerimizi, eğitim yuvalarımızı, korona virüse yakalanmış ilçe halkının yaşam alanlarının yanı sıra resmî kurumları eş zamanlı olarak dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Virüs salgınlarından etkilenmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız. Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla önem gösterelim, risk grubundaki büyüklerimize karşı daha fazla sorumluluk taşıyalım, devletimizin ön görmüş olduğu hijyen, sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım.

Ayrıca Kişisel koruyucu ekipman olarak kullanılan ve enfeksiyon taşıma riski olan maske ve eldivenlerimizin bu süreç içerisinde güvenli toplanması ve bertarafı çok önemli. Kişilerin sokağa çıkarken kullandığı maske, eldiven gibi tek kullanımlık ekipmanlar gelişigüzel bir şekilde çevremizde sağa sola atılmakta. Bu da enfeksiyon riskini çok artırıyor. Kontrolsüz şekilde atılan maske eldiven vb. gibi kişisel atıklarının temizlik işçilerimizin ve halkımızın da enfekte olmasına, ayrıca çevre kirliliğine sebep olabileceği göz önünde bulunduralım. Bu tip atıklarımızı evlerimizde bir poşet içerisine koyarak ağzını bağladıktan sonra çöp kutularımıza atabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48