banner333

banner309

ŞEKAV İstişare Toplantısında Gündemde Burs Vardı

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı üyeleri burs gündemiyle Günyüzüm Karadeniz Sofrası, Topkapı’da biraraya geldi.

Şiran 23.09.2013, 23:24
ŞEKAV İstişare Toplantısında Gündemde Burs Vardı
banner400
 Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen istişare toplantısına Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ve Şiran Kaymakamı Murat Özdemir'de katıldı. Toplantıda vakfa ait bir çok konu gündeme gelirken, önümüzdeki dönemde verilmesi planlanan burslarla ilgili gündem ön plana çıktı. Geçtiğimiz yıl 350 üzerinde öğrenciye burs veren vakıf bu yıl 1000 öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.

ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci tarafından açılış konuşması yapıldı. Kahveci konuşmasında eğitimin ve burs vermenin önemini vurgularken geçtiğimiz yıl burs vererek katkıda bulunan hemşerilerimize teşekkürlerini iletti.

Vakıf Başkanı Ali Beyaz yaptığı konuşmasında vakıf olarak öğrencilere verdikleri öneme değindi ve bundan sonraki projelerinde hem eğitim hemde ilçemizin kalkınması için çalışmalarda bulunmak istediklerini dile getirdi ve katılımcılara, vakfa destek verenlere teşekkür etti.

Ardından Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak söz aldı.

ŞEKAV'ın eğitime verdiği önemden ve katkılardan bahsetti. Şiran Belediyesi olarak Şiran’da çok önemli hizmetleri olduğunu, Şiran’a çok güzellikler katmaya çalıştığını, özellikle alt yapı hizmetlerinin bitirildiğini belirtti. Eğitim, sağlık, hayvancılık, spor vs. birçok alanda hizmet verdiğini belirtti.

Şiran-İkisu yolundaki çalışmalarda çok önemli mesafe alındığını belirtti.

Şiran’da bundan sonra yapılacak projeler hakkında genel bilgi verdi. Şiran’a terminal binası, pazar yeri, gençlik merkezi, yeni hizmet binası, yaşlılar merkezi, yeni konut projesi, kentsel dönüşüm, yeni bir sanayi sitesi, turizm master planının bu projelerden sadece bazıları olduğunu belirtti.

Şahısların geçici olduğunu, kalıcı olanın eserler olduğunu, Şiran’a layık olduğu hizmetleri yapmaya ve Şiran’ı layık olduğu yere çıkarmak için gereken her şeyi yapacağını belirterek katılımcılara teşekkür etti ve konuşmasını tamamladı.

Şiran Kaymakamı Murat Özdemir söz aldı.

Kendisinin Rize’li olduğunu, yaklaşık 1 ay önce göreve başladığını belirtti. Şiran’ı ve ilçenin eksiklerini öğrenmeye çalıştığını ve ilk intibasının Şekav’ın ve Şiran’lı işadamlarının Şiran’a çok önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Şekav devlet vatandaş işbirliğinin çok önemli bir örneği olduğunu, özellikle bu amaçla bu güzide insanlarla tanışmak ve teşekkür etmek için bu toplantıya iştirak ettiğini belirtti.

M.Akif Ersoy’un da belirttiği gibi; “… Toplu vurdukça yürekler onu top bile sindiremez.” diyerek, Kendisinin de bundan sonra bu çalışmalarda elinden gelen yardım ve katkıyı vereceğini belirterek konuşmasını tamamladı.

 

Şekav Burs Komisyonu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu söz aldı.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Şekav’ın her yıl artırarak daha çok öğrenciye burs verdiğini belirtti. Geçen eğitim-öğretim döneminde 350 öğrencinin her birine toplam 500 TL burs verildiğini belirtti. Bu sene burs miktarını 750 TL olarak belirlediğini, hedeflerinin 1.000 öğrenciye burs imkanı sağlamak olduğunu belirtti.

Hedefin büyük olması sebebiyle, hep birlikte bu hedefi gerçekleştirmeye çalışması gerektiğini belirtti. Bu amaçla bütün Şiranlı işadamlarına ulaşmak zorunda olunduğunu belirtti. 

Şiran-İkisu yolunun öneminden bahsetti. Şekav olarak bu projeyi çok önemsediklerini belirtti. Şiran için hep birlikte yeni projeler gerçekleştireceklerini belirtti.

GÜMÜP olarak da Şiran’ın hizmetinde olduklarını ve Şiran’ın hizmetinde olduklarını belirtti. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Katılımcı öğrencilerden Kenan Aydın söz aldı.

Şekav’dan burs aldığını, eğitim hayatını tamamladığını belirtti. Bursun eğitim hayatında çok önemli olduğunu belirtti. Kendisinin bu yardımdan faydalandığını ve çok mutlu olduğunu belirtti. Öğrecilik hayatından kesitler veren Aydının konuşması duygu dolu anlar yaşattı.

Şekav Danışma Kurulu Başkanı M.Şevki Erol söz aldı.

Herkesin bir sevdiği, sevgilisi olduğundan bahsetti. Keşke eğitim-öğretimin önemini daha erken farkedilebilseydi. Geçmiş yasaklı dönemlerde bu hizmetleri yapmanın zorluğundan bahsetti.

Çınar ne kadar ulu, büyük olursa olsun, köküyle irtibatını keserseniz devrilir, biter, tükenir. Bizim kökümüz Kur’andır, Sünnettir, örfümüz ananemizdir. Onlarla irtibatımız kesemeyiz. Bu mevzuda ne kadar cömert olabilirsek, Allah’a, Peygambere karşı verdiğimiz sözümüzü tutabiliyoruz demektir.  Kendisinin vakıfçı olduğunu, ancak Şiran’da bu işi yapmanın tadının başka olduğunu belirtti. Vakıf adamının hedefinin hiç bitmeyeceğini ve hedeflerinin sınırının da olmadığını, sağ elin verdiğini sol elin duymaması gerektiğini, herkesin bu yolda cömert olması gerektiğini belirtti.

Gurur, kibir olmadan herkesin vakıf hizmetlerine yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Bu mesele eroğlu, erlerin, inananların meselesidir diyerek meselenin önemini herkese anlatmak gerektiğini belirtti. Herkesin hayır yaparken cömert olması, seferber olması gerektiğini dile getirdi.

Şekav Kurucu Üyelerinden Ömer Yeniçeri söz aldı.

Şekav’ın üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Kendisinin Şiran’dan önümüzdeki yerel seçimlerde aday olduğunu, Şiranlı işadamları ile istişare etmeye geldiğini belirtti. Şiran’a hizmette yarış olacağını, rekabet olacağını belirtti. Rakiplerine de başarılar diledi.

Siyasi ortam olmaması, vakıf çalışması olması nedeniyle siyasete girmeyeceğini ve yapılacak hizmetlere ayrıntılı değinmeyeceğini belirtti. Şekav olarak çok önemli hizmetlere imza atıldığını, kendisin de Şiran’da elinden geleni yapacağını belirterek, katılımcılara teşekkür etti ve konuşmasını tamamladı.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Aydin yildiz 11 yıl önce
Sekavin bu kayretlerini cok begeniyor tebrik
ediyorum agbilerime icten samimiyetle kutluyorum ornek ilce ornek vakif ornek agbiler insallah darisi bize
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09