banner333

banner309

Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyo-Ekonomik ve İdari Hayat Kitabı Çıktı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Alpaslan Demir’in editörlüğünde “Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyo-Ekonomik ve İdari Hayat” kitabı Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu’nun (ŞİDEF) katkılarıyla basıldı.

Şiran 31.01.2023, 23:59
Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyo-Ekonomik ve İdari Hayat Kitabı Çıktı
banner400

Osmanlı Döneminde Şiran’da Sosyo-Ekonomik ve İdari Hayat kitabının basımına katkı verdikleri için ŞİDEF ailesi olarak son derece mutlu olduklarını söyleyen ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, “Geçmişimizi bilmek, geleceğimize en iyi şekilde ışık tutmaktır.  Kadim Osmanlı Devleti’nin bakiyesi olan ülkemizin; geçmiş nesillerin gelenek, görenek ve sosyal yaşantılarını yeni nesillere aktarmak için Prof. Dr. Alpaslan Demir beyin editörlüğünde hazırlanmış olan bu güzel eser gerek Şiran’daki yaşanmışlıkları gerekse çevresindeki yaşananları gelecek nesillere aktaran çok güzel bir çalışma olmuş. Şeyh Edebali Osman Gazi’ye olan vasiyetinde derki: “Geçmişini bilmeyen, geleceğini bilmez. Osman nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın.” Bundan dolayıdır ki geçmişimizi ve tarihimizi anlatan ve toplumun aydınlatılmasına neden olan bu tür eserlere her zaman ihtiyacımız var” dedi.

bu tür kültür yayınlarının artarak devam etmesi için vakıfların, derneklerin ve STK’ların basım ve dağıtımlara destek vermeleri gerektiğini kaydeden Kaya, “Tarihimizin her bir satır bilgisinin önem arz ettiği bu dönemde bu tip değerli eserlerin oluşumuna destek vermek Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu olarak önemsediğimiz konulardan bir tanesidir. Geleceğimiz olan gençlerimize sunacağımız böyle eserler özellikle gurbette doğup büyüyen yeni nesil için ata topraklarına karşı aidiyet uyandıracağı bir gerçektir. İlçemizin, tarihinin ve sosyal yaşantısının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağını düşündüğüm bu eserin editörü olan Prof. Dr. Alpaslan Demir beye ve kitaba yazılarıyla katkı sunan hocalarımıza Şiran halkımız adına çok teşekkür ederim. Ayrıca bu eserin kitap olarak basımına katkı sunan ŞİDEF danışma kurulu başkanı Yüksel Hamzaoğlu, danışma kurulu üyelerimiz Kasım Yıldız, Muammer Beyaz, Nizamettin Beyaz, Abdullah Canan ve birlikte yol yürümekten onur duyduğum yol arkadaşlarım ŞİDEF yönetim kuruluna teşekkürü borç bilirim” diye konuştu.

Kaya ayrıca kitabın tanıtımı ve Prof.Dr. Alpaslan Demir’in hemşehrilerimizle buluşturulması için bir etkinlik yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (2)
Aydemir Keleş 1 yıl önce
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma.
Adnan Ararat 1 yıl önce
Emeği geçen herkese teşekkürler
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11