banner333

banner309

MHP Adayı Özel, Projelerini Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi Şiran Belediye Başkan Adayı Mutlu Özel, “Şiran için hayallerimiz var” dedi ve Haber 29'a açıklamalarda bulundu.

Şiran 26.03.2019, 12:34 26.03.2019, 12:41
MHP Adayı Özel, Projelerini Açıkladı
banner400

MUTLU ÖZEL: “ ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAM VE EKONOMİK KALKINMA”

Milliyetçi Hareket Partisi Şiran Belediye Başkan Adayı Mutlu Özel, “Şiran için hayallerimiz var” dedi ve Haber 29'a açıklamalarda bulundu.

Haber 29’a konuk olan Mutlu Özel, "Ekonomik kalkınmaya önem veriyoruz. Şiran'da, tarım, hayvancılık, sağlık turizmine ve teknolojiye dönük çalışmalar yapıp, projeler geliştirip, istihdam ve refah seviyesinin artması için çaba sarf edeceğiz. Esnafımıza kazandıracağız, müteahhitlik yapmayacağız. Tek işimiz, belediyecilik ve vatandaşlarımıza hizmet olacak" dedi. Açıklamaya, Milliyetçi Hareket Partisi il genel meclis üyesi adayları Kürşat Karabıçak ve Hüseyin Şeker'de eşlik ederek destek verdi.

Özel, Şiran'da hayata geçirmeyi plandıkları projeleri şöyle anlattı:

1)ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAM

İlçemizde işsiz gençlerimiz bulunmaktadır. Şiran’da iş sahası yaratacağız. Önceliğimiz istihdamı artırabilmek için yatırımcıyı ilçemize çekmektir. Böylece ilçemizdeki işsizlik sorununa çözüm getirilecek, gençlerimiz kahvehane köşelerinde heba olmaktan kurtarılacaktır.

2)MUHTARLIKLAR

Muhtarlık binaları için yeni yerler tahsis edeceğiz.

3)PARK VE BAHÇELERE MOBESE SİSTEMİ

Park ve bahçelerimizi, ilçe meydanlarını ve caddeleri mobese güvenlik kameraları ile donatacağız ve 24 saat internet üzerinden erişimini sağlayacağız.

4)SOSYAL FAALİYET ALANLARI

İlçemizde sosyal faaliyet alanları yapacağız. Sinema salonu, bowling salonu gibi gençler için sosyal faaliyet alanları içeren alanların yapılması ve zeka oyunlarının düzenlenmesi gibi etkinlikler düzenleyeceğiz.

5)BELEDİYECİLİKTE 7-24 HİZMET

Sizin de bildiğiniz gibi mesai saati bittiğinde belediyemize ulaşamıyoruz. Belediyemize ulaşmak evlerinize ulaşmak kadar kolay olacak. Nöbetçi personel uygulamasına gideceğiz. 7/24 telefon destek hattı olacak. Ayrıca sosyal medya ihbar hattı kurulacak. Her gün her saat halkımızın şikayetlerini, isteklerini kayıt altına alarak tek tek herkesle ilgileneceğiz.

6)ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNE SOSYAL TESİSLER

İlçemizde bulunan üniversite öğrencileri için zaman geçirebilecekleri sosyal kültürel sportif aktivite alanları ile öğrencilerini ziyarete gelen ailelerin ve ilçemize gelen misafirlerin konaklayabileceği misafirhane yapacağız.

7)YAŞLILARIMIZ İÇİN SOSYAL YAŞAM ALANI

İlçemizde maalesef yaşlılarımız için sakin, kafalarını dinleyecek bir sosyal tesisimiz yok. Onlar için kışın sıcak yazın serin sosyal dinlenme tesisleri yapacağız. Hizmetler belediyemiz tarafından karşılanacak ve tamamen ücretsiz olacaktır.

8)KÜLTÜR GEZİLERİ

Ülkemizin şanlı tarihine ışık tutmuş tarihi mekanlara geziler düzenleyeceğiz. Belirli gün ve haftalarda turlar düzenlenerek halkımızın tarihi mekanları görmesine, farklı kültürleri öğrenmesine yardımcı olacağız.

9) İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EKONOMİK DESTEK

Hayat şartlarında geçinmek zor. Bunun farkındayız. Bu konuda ilçemizde bulunan ihtiyaç sahipleri belediyemiz tarafından araştırılıp bu ailelerimize alışveriş kartı adı altında bir kart verilip ilçe esnafımızın dükkanlarında harcanması sağlanarak hem ailelerimize hem esnaf kardeşlerimize yardım ve katkı sağlayacağız.

10)ÖKSÜZ VE YETİMLERİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

İlçemizde bulunan  öksüz ve yetim çocuklarımızın her daim yanında olacağız. Çocuklarımızın eğitimlerine ve yaşam hayatlarına yardımcı olmak ve bunları devamlı hale getirebilmek adına destek olacağız. Ayrıca ilgi alanlarına yönelik çalışmalar yapacağız. Kimseyi yalnız bırakmayacağız.

11)İMAR ÇALIŞMALARI

İmara açılmış arazilerimizin altyapı ve yol faaliyetleri ile ilgili eksiklikleri ivedi bir şekilde bitirecek ve ayrıca bu alanların su, elektrik, ulaşım gibi sıkıntıları için elimizden geleni yapacağız.

12)TURİZM

İlçemizde sizlerin de bildiği turizm alanları mevcut. Bu kapsamda Tomara Şelalesi mevkiine otel yapımı ve spor takımlarının burada konaklamasının sağlayacağız. Av turu, avcılık için atış alanları gibi sosyal faaliyet alanlarını halkımızın hizmetine sunacağız.

13)KAPALI PAZAR ALANLARI

Pazar esnafımızın sıkıntılarını bilmekteyiz. Sizler için daha rahat çalışma alanları, halkımız için konforlu alışveriş yapabilecekleri ortamlar hazırlayacağız. Bunun için öncelikle ilçemize yaraşır bir kapalı Pazar yeri yapacağız. Yerli üreticiye destek ve teşvik için Pazar yeri kiralama ücreti almayacağız.

14)HOBİ BAHÇELERİ

Herkese bir dönüm arazi yeri kiralama yaparak üzerinde sebze yetiştirebileceği hobi bahçeleri oluşturacağız.

15)ENERJİ ÜRETİMİ

İlçemizde güneş enerjisi ve rüzgar türbini ile elektrik üretimine geçeceğiz. İlçe ekonomisine katkıda bulunacağız.

16)HAYVAN BARINAĞI

İlçemiz sokaklarında ve caddelerinde başıboş sahipsiz hayvanlar bulunmaktadır. Sokak köpekleri ve kedileri ile ilgili ıslah çalışması tedavisi ve sahiplendirilmesi konusunda tesis kuracağız.

17)İTFAİYE BİNASI

İlçemize günümüz şartlarına uygun modern itfaiye hizmet binası yapacağız.

18)MODERN HAYVAN PAZARI

İlçemize 500 büyükbaş 500 küçükbaş olmak üzere 1000 hayvan kapasiteli, içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri bulunan modern bir hayvan pazarı yapacağız.

19)TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK

Çiftçimize yeni ağıl yapımı ve tadilat işlerini içeren inşaat, damızlık hayvan alımı ile makine ve ekipmanı alımı konularında destekleme yapacağız.

20)OKUL BAHÇELERİNİN YEŞİLLENDİRİLMESİ

İlçemizde bulunan okul bahçelerinin ve oyun alanlarının yeşillendirilmesi çalışmalarını yapacağız.

21)MEZARLIKLAR

Ölüm de yaşam kadar hayatımızın bir gerçeği. Yerel yönetim olarak yaşamdan ölüme vatandaşımızın yanındayız. İlçede ihtiyacımızı karşılamayan bir mezarlığımız mevcut. Bu anlamda ilçeye bir mezar yeri daha kazandıracağız.

22)YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

İlçemize yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzu yapacağız.

23)KAPALI OTOPARK

Kent meydanındaki araç kalabalığını yok etmek ve park ihtiyacını karşılamak için kent meydanı yakınına katlı kapalı otopark yapacağız.

24)MİLLET BAHÇESİ

Şiranlıların hafta sonu aileleriyle hoşça vakit geçirebileceği ve şehir dışından gelen misafirlerini götürüp gururla gezdirebileceği bir millet bahçesi yapacağız.

25)YAĞ BİTKİLERİ VE YAĞ FABRİKASI

İlçemizde yağ bitkileri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar yapacağız ve çiftçimizin ürettiği yağ bitkilerini işleyecek bir yağ fabrikası kuracağız.

26)YALAMA TAŞI

Küçük ve büyükbaş hayvanların günlük mineral ihtiyaçlarını karşılamada çok önemli yeri olan blok taşı ( Yalama taşı ) üretimini ilçemizde kendimiz yapacağız.

27)YEM FABRİKASI

İlçemizde küçük ve büyükbaş hayvancılığın gelişmesine katkısı olacağını düşündüğümüz bir yem fabrikası kuracağız.

28)ET SOĞUK HAVA DEPOSU

İlçemizde hayvancılığın gelişmesi ile gıda mevzuatı gereğince kırmızı et ile tavuk etinde usullere uygun muhafaza ve depolama hususunda proses işleme alanları, parçalama alanları, soğuk muhafazası, şoklama odaları, donuk muhafazası özelliklerini içeren modern et ve tavuk soğuk hava deposu yapacağız.

29)YEM BİTKİLERİ

Hayvan yetiştiriciliğinin olmazsa olmazı yem bitkileridir. İlçemizde hayvansal yem bitkileri yetiştiriciliği için yetiştiricilerimize tarımsal alan açıp teşviklerde bulunacağız.

30)TAVUK ÇİFTLİĞİ VE YUMURTA

İlçemizde tavuk yetiştiriciliği et ve yumurta üretimi amaçlı modern kanatlı hayvan çiftlikleri kurulması hususunda girişimci halkımıza gerekli tüm teşvikleri yapacağız.

Yorumlar (3)
Tuncay kutun 5 yıl önce
Sayin mutlu ozel beyi bu projelerinden dolayi tebrik ediyorum sirin ilcemizin en buyuk sorunu genclere yonelik istihdam eger bu projeler hayata gecirilirse sirin ilcemize geri donuslerde baslayacaktir
FUATAYGUN 5 yıl önce
baskansirana14binlikcamive15binliksdatistiyoruzlutfenkazanirsanyapin
Emre kaya 5 yıl önce
Umarım bu dedikleriniz gerçekleşir dusunceleriniz ÇOK guzel Allah yardımcınız olsun sayın mutlu özel
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59