banner333

banner309

Kahveci: Seydibaba Köyü'ne İhanet Edilmiştir

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Genel Sekreteri ve Şiran Seydibaba köyü nüfusuna kayıtlı olan Ramazan Kahveci; "Seydibaba köyüne kadostra çalışmalarında ihanet edilmiştir" dedi.

Şiran 03.08.2014, 23:23 04.08.2014, 09:12
Kahveci: Seydibaba Köyü'ne İhanet Edilmiştir
banner400

 Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Genel Sekreteri ve Şiran Seydibaba köyü nüfusuna kayıtlı olan Ramazan Kahveci; "Seydibaba köyüne kadostra çalışmalarında ihanet edilmiştir" dedi.

Yaptığı sert açıklamada Kahveci;"Ağla; Seydibaba köylülerim ağla, ağlarsan açılır ve uyanırsın,başkada yapacağınız bir iş yok. Kaybedilen değerlere, kaybedilen yerlere ne kadar ağlasakda nafile, gelecek nesiller bu kaybedilenlere baktıkca içi burkulacak. Kara tarih olan 2012 yılı itibarı ile kadostra çalışmalarında, Muhtar, idare hiyeti, vede boş kağıtlara imza atan bilir kişiler ihaneti ile köyün düştüğü haller içimizi sızlattıyor.

 

Kaybedilenlerden bazı kısa başlıklar.

 1-Köyümüzün içine dikilen  3 tane vericilerden kira talep edilmesin diye 5000m2 Araziyi hazine adına tapu ettirilmiş ve hiç bir hak talep etme hakkımız kalmamış.

 2-kıranlar dediğimiz yerleri köy tüzel kişiliğine adına tapu edilmesi gerekirken maliye arazisi diye tapu ettirilmiş.

 3-Cilligöller diye tanıdığımız yaylalarımızda sınırın değişmesi ile başköy adına kaybettiğimiz yer 2800 dönüm, bize sus payı olarak verdikleri yer 40 dönüm.

 4-Asırlardır köylülerimizin kullandığı yaylalarımız vede köylülerimizin yaptığı yayla evlerinin yerleri 400 dönüm,lük arazimiz ve köyümüzün içme suyunu temin ettiği yerler hazine arazisi diye tapu edilmiş. Sus diye Köy adına tapu edilen 13 dönüm.

 5-Tomara şelalesi bölgesi köye gelir getiren bir hazine ama ne yazıkki kendi yerini kiralamak zorunda kalıyorsun, yine burasıda, orman bölge müdürlüğü veya anıtlar kuruluna verilmiş. 

 Ayrıca; Sarıca, Arıtaş,babacan, Başköy,  Ozanca sınırlarıda değişmiştir. 

 

Asıl ihanet ise hala bu olanları inkar ederek, insanları aptal yerine koyarak inkar ediyor, yok böyle birşey diyor, yazıklar olsun . Artık haritar ve belgeler herkesin elinde var. Ama onlarda ve ona destek verenlerde utanacak surat yok.Ayrıca bilinçli olarak  tüm akrabaların yerleri bir birine yazılarak insanlar arasında husumete ve mahkemelik olmalarına yol açmıştır.

 

"Hangi birini anlatayım, bu kadar ihaneti israil olsa yapmaz."

Bu köylüler hala uyanamadı, birlik olamadı, çözüm üretemedi bu nedenle; ağla köylüm ağla demek düşer bizlere. Insanlarımız duyarsız,hep birileri yapsın diyenleri kınıyorum; herkes üzerine düşeni yapmalı, kendisine saygısı olan toplumdan ayrılmaz, unutmayalım  eşit haklara sahibiz.

Allah rızası için yeni göreve gelen muhtara ve ekibine destek vermeliyiz ve toplantılara eksiksiz katılmalıyız, çözüm yolları aramalıyız.Aksi halde yapanın yanına kalır, sonra timsah gözyaşları fayda vermez.

 Herkes yapabileceği işlerin sorumluluğunu almalı haddini aşmamalı. Bu köy Seydibaba köyü burada yatan zat, bu köye çok değer vermiş. Bu yanlış, bu ihanet oldu bir kere demekle kapanmaz.

Değerlerine sahip çıkamayan bir neslin, gelecek ümidi olamaz. Allah'tan başka kimsenin saltanatı baki değil. 

Bu bilgiler kesinleşen (Seydibaba sınırları) ve içeriği haritasında mevcut bilgi almak isteyen köy muhtarından veya tapu kadastro müdürlüğünden öğrenebilir" dedi.

Yorumlar (9)
yavuz Yıldız 10 yıl önce
Selçuk Kara Babanın Durüstlügünden bahsediyorsun belki babanı tanımıyorsun ben babanı anlatayım. Benim evlerin yerini amcan olcak muhtarla beraber üzerine yazmadımı ve hala mahkeme devam ediyor. Utanmadan hala toplum içine çıkyorsunuz ve birilerine laf yetiştiriyorsunuz. Bütün köylülerin yerlerini birbirine karıştırdı bütün insanları birbirine düşürdü.
Bu verilen yerleri hangi dürüst adam imza atar eger boş kağıda imza atmadıysa o zaman babanda bu giden yerlerden sorumlu.Allah bildiği gibi yapsın bu ihanet eden kişileri. Ne konuşacak bir sözünüz nede milletin içene çıkacak yüzünüz kalmadı hiç olmazsa birkere dürüst olun ve üzür dileyin bu milletten. Oda olmaz ve sizden her türlü ihanet beklenir. Nuri kara kızılcörenleri sattı ibrahim kara bu gün gündemde olan yerleri utanın ve halen çok pişkin görünüyorsunuz çok ayıp tek yapacağınız iş toplumdan özür dinleyin tabi bu yüz varsa vatandaşın yerini kendi zimmetine geçiren köye ne yapmaz İNŞALLAH MEVLAM bu ihaneti sorar
Hakan Şeker 10 yıl önce
Rahmetli olan. Salih Kara köyün yeri için kızılcörene gitti ve kavga sırasında kardeşi dede oradaydı ve vuranı görmesine rağmen, İbrahim Kara'nın baskısıyla hem efendi yıldız hemde kardeşi görmedik diye inkar edenler bunlar. bu zihniyetteki adamlar ne kadar dürüst bir kere daha düşünelim
Hüseyin Işık 10 yıl önce
İbrahim kara, Nuri kara mın ne bu dünyada nede o dünyada yatacak yerleri yok. Tüyü bitmemiş insanların yerlerini verdiler. Asıl hesap ahirette o günü bekleyin
Birde uç kuruş almak için adını bilir kişi listesine yazdıran o kişiler bu verilen yerlerin hesabını nasıl verecekler. Bu isimleri cami kapısına ve dernek merkezine çerçeve yaptırıp asmak gerekirki herkes kimin ne il yaptığını iyi bilsin. Ihanet edenlerin yüzleri bundan sonra kararacaktır her bakan tanır dikkat edin, seydibabada ihanet eden herkes, ölmeden görür...
Selçuk Kara 10 yıl önce
Bu sert haberi yapan kişiye cevaben
O telefon vericileri hangi muhtar zamanında konuldu.
Hangi muhtar imza topladı.
Senin deden bu köyde o kadar insanın canını yakmış ve tarlarını üzerine tapu etmiş. Tanı yahudilik sizden bize geçmedi.
Adam olan o boş belgeleri çıkarır ve mahkemeye verir.
Ramazan Kahveci 10 yıl önce
Insanlar ne kadar pişkin; bu kadar yer gitmiş hala, direkleri kim dikmiş, Yusuf arslan bir direk diktirdi, digeri iki direk diktirdi mesele direk dikilmesi değil, köyün adına olan yerleri hazine adına tapu ettirmek,
Şunu'da iyi anlasınlar, bilirkişilerin imzaladığı boş sayfalara Muhtar bu verilen yerleri doldurmuş.
Hepimiz o köylümüz giden yerlere üzülüyorsanız diyecek lafım yok.
Dede meselesine gelince.!!! Sapla, samanı birbirine karıştırmayalım.
Yazılanlarda bir yanlışlık varsa konuşalım aklın yolu birdir.
Haaaa kimse umursamıyorsa bende milletle beraberim...
Selçuk Kara 10 yıl önce
Muhtar o boş belgeleri doldururken yanındamıydın? Veya boş belge imzalayan bilirkişiler kimler neden imza atmış. Neden mahkeme yolu varken buradan karalama kampanyası başlatıyorsun.
Benim babam o bilirkişilerden biriydi ama boş kağıdı babam dan daha iyi bilen sensin ?
Babam için de kendi üzerine köyde bütün araziyi kendi üzerine yazdırdı dediler. Ama o diyenler gelip Özür dilediler.
Diyeceğim o dur ki varsa elinde belge verirsin mahkemeye.
Öyle hakaret vari kelimeler ne bu sayfayı yöneten kişilerin haddine yayınlamak nede başka kimsenin...
yavuz Yıldız 10 yıl önce
Ya selçuk ne kadar rahat konuşuyorsun sizler gerçekten dürüs insanlarmısiniz bizim yerleri zimmetine geçiren baabn değilmi burda dürüs değil bir salih DAYIM için gidip şahitlik yapmadı burda çok dürüs burda dedeler bahsederken yaylayi kendi üzerine yazdırıp vergi kayıtları çıktı bu köye sizden çok zarar veren varmı ALLAH aşkına köye zarardan başka hangi hizmetler var istersen kızılcörenni kazandığınızı söyleye bilirsin ama buralarda halen konuşa biliyorsanız sizden her şey beklenir
Selçuk Kara 10 yıl önce
Yavuz Yıldız
Benim babam babaannesinden kalan yerlere mirasçı yazılmış burada bazı şeyleri saptırtmayalım.
Amcam olayına gelince Babam gormedigim şeye şahitlik etmem dedi, ki kimseye iftira atmaz ve yalan söylemez babam. Bunu herkes iyi bilir, karı kız peşinde dolaşıp tarla satmak benim babam.
Böyle şeyler yapanlardan kırk sen...
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39