banner333

banner309

Hamzaoğlu: Seneye kazma kürekle çıkarız

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Danışma Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Tersun Dağı geçidinde yaptıkları tünel açıklamasıyla ilgili “Bu yıl davul zurnayla çıktık, yapılmazsa önümüzdeki sene kazma kürekle çıkacağız oraya” dedi.

Şiran 16.08.2023, 11:08
Hamzaoğlu: Seneye kazma kürekle çıkarız
banner400

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde hafta sonu düzenlenen ve finali Tersun Tüneli talebiyle Tersun Dağı geçidinde yapılan “2. Dünü, bugünü yarını Şiran” sempozyumu düzenleme heyeti basınla bir araya geldi.

Süleymaniye Uygulama Oteli bahçesinde düzenlenen programda konuşan ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Gümüşhane’nin kendileri için bir bütün olduğunu fakat Gümüşhane’de bu bütünlüğün sağlanamadığını söyledi.

Bugün Kürtün’de yapılacak bir kamuoyu araştırmasında Kürtünlülerin ne kadarının Şiran’ı gördüğünü sorgulayan Hamzaoğlu, “Bunun yolu da yine yollardan geçiyor. Gümüşhane kendi içindeki iç bağlantılarını sağlamadığı müddetçe biz birbirimizi çok sevsek de ayrı düşeceğiz ve kalacağız. Kalıyoruz da kim ne derse desin. Biz Gümüşhaneliyiz. İstanbul’da bize Şiranlı demiyorlar. Biz buraya gelince Şiranlı oluyoruz. Burada abiliği yapacak olan Gümüşhane merkez. Gümüşhane merkez abiliğini yapamadığı müddetçe başkaları da araya girer boşluk olursa her türlü fitneyi de ortaya koyarlar. İnşallah bunları aşacağız” dedi.

“Bu yolun öyle yada böyle biran önce yapılması lazım”

2013 yılında İkisu-Şiran yoluyla ilgili “yılan hikayesi” başlıklı bir yazı kaleme aldığını hatırlatan Hamzaoğlu, “Yazdığımda demiştim ki 10 senede biterse iyi. Şimdi de diyorum ki ya 2030’a bu yol tünelle biter mi? İkisu-Şiran yolunun Gölova’ya kadar standartlarının artırılarak Tersun Dağı tüneliyle yapılması gerekiyor. Bu Şiran için değil Türkiyemiz için yapılması gerekiyor. Neredeyse 20 senede bitirildi bu yol. Tünel yapılırsa o yol 16 kilometre kısalıyor. Şiran Gümüşhane'nin ikinci en yakın ilçesi oluyor. Şu an 66 kilometre, 49 kilometreye düşüyor. Bu yolun öyle yada böyle biran önce yapılması lazım. Biz yorulmadık bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu yol öyle ya da böyle yapılacak. Su yokuşa akıtılamaz. Yıllardır ertelendi, ertelendi” diye konuştu.

Konuşmasında Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinin yer aldığı Harşit vadisiyle Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinin yer aldığı Kelkit vadisinin bir bütün olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, “Biz Kelkit vadisi olarak bunun bilincindeyiz ama Harşit vadisi bu bilince hala bana sorarsanız erişmedi. İnşallah bundan sonra erişir, bütünleşiriz, daha iyi şeyler yaparız. Bugün İstanbul'da, büyükşehirlerde Gümüşhane'nin bayraktarlığını biz göğsümüzü gere gere yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49