banner333

banner309

Deprem bölgesinden 70 depremzede Şiran’a geldi

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, kendi imkanlarıyla Şiran ilçesine gelen 70 depremzedenin KYK yurtlarında misafir edildiğini ve her türlü ihtiyaçlarının ilgili kurumlar tarafından karşılandığını söyledi.

Şiran 10.02.2023, 08:49
Deprem bölgesinden 70 depremzede Şiran’a geldi
banner400

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından bölgeye Gümüşhane’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Taşbilek, depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Taşbilek, “Bu kapsamda afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için destek çalışmaları yürütülmektedir. Gayretler, Gümüşhane Valiliği AFAD koordinasyonunda kaymakamlıklar, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, meslek kuruluşları ile STK’larımızın iş birliğinde devam etmektedir. Başta Gümüşhanemizin değerli evlatları, değerli hemşehrilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese, her kuruma, her organizasyona sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, çok büyük bir felaketin yaşandığı deprem bölgelerindeki kardeşlerimizin ellerinden tutabilmek, sevgimizle, kardeşliğimizle, çabamızla bir nebze de olsa acılarını dindirebilmek için bugüne kadar gösterilen çabanın daha yukarılara taşınabilmesini değerli hemşehrilerimizden, Gümüşhane’nin güzel yürekli insanlarından istirham ediyoruz” dedi.

Deprem bölgesinden kendi imkanları ile Şiran ilçesine gelen 70 depremzedenin Şiran Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında misafir edilerek her türlü ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca karşılandığını dile getiren Vali Taşbilek, gelen misafirlerin rahatlatıcı psikososyal destek çalışmalarının da yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Depremden etkilenen illerde genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Gümüşhane’den gıda, su, giyim, battaniye, çocuk bezi gibi malzemeler 180 adet araç ile deprem bölgesindeki illere sevk edildi.

İl merkezi ve ilçelerden hayırsever vatandaşların desteğiyle 87 bin civarında ekmek deprem bölgesine gönderilirken, İl Jandarma Komutanlığında görevli 100 askeri personel Kahramanmaraş iline görevlendirildi.

İşte madde madde Gümüşhane’den deprem bölgesine yapılan hizmetlerin listesi:

1.Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce 3 adet arama kurtarma aracı, 1 adet minibüs, bir adet 4x4 kamyonet ile 16 personel sevk edilmiştir.

2.İl Sağlık Müdürlüğünce, 4 adet UMKE aracıyla beraber 16 personel, 16 adet 112 Ambulansı ve beraberinde 52 personel deprem bölgesine sevk edilmiştir. Ayrıca 4 uzman hekimimiz deprem bölgesine sevk edilmiştir.
3.Arama kurtarma konusunda yüksek deneyime sahip Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi 12 gönüllü deprem bölgesine sevk edilmiştir.

4. Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü envanterine kayıtlı 1440 adet katlanabilir sünger yatak, 1600 adet battaniye, 300 adet çadır ve 1440 adet çarşaf seti deprem bölgesine (Gaziantep) sevk edilmiştir.

5. Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 11 Destek AFAD Gönüllüsü ( İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB Ekibi) deprem bölgesine sevk edilmiştir.

6.İlimiz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden 12 personel 4 adet araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

7.İlimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden 9 personel 3 araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

8.İlimiz Beşir Derneği Şubesinden arama kurtarma eğitimi almış 8 kişi 2 araç ile birlikte deprem bölgesine görevlendirilerek sevk edilmiştir.

9.İlimiz/İlçelerimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğünden 4 personel, 1 araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

10.İlimizdeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile merkez, ilçe ve belde belediyelerinden, özel sektörden başta arama kurtarma faaliyetleri olmak üzere lojistik ve yardım malzemesi taşıma amaçlı 64 iş makinesi ve araç ile 81 personel görevlendirilerek deprem bölgesine sevk edilmiş,

11.İlimizde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik Firması tarafından 9 personel 2 araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

12. İlimiz ve İlçelerimizden vatandaşlarımızca deprem bölgesine gönderilmek üzere yapılan çeşitli ayni yardım (gıda, su, giyim, battaniye, çocuk bezi vb) malzemeleri büyük çoğunluğu tır ve büyük kamyon olan toplam 180 adet araç ile deprem bölgesindeki illerimize sevk edilmiştir. Ayrıca afetzede vatandaşlarımız için AFAD yardım hesabına 150.000,00 T.L. nakdi yardım yapılmıştır.

13. İl merkezi ve ilçelerimizden hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle, 87 bin civarında ekmek deprem bölgesine gönderilmek üzere sevk edilmiştir.

14. İlimiz Gençlik ve Spor Müdürlüğünden 38 personel 1 araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

15-Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından 2 adet araçla birlikte 8 kişilik itfaiye-arama kurtarma ekibi deprem bölgesine sevk edilmiştir.

16.İlimiz Köse İlçesinden arama kurtarma gönüllüsü 18 kişi deprem bölgesine sevk edilmiştir.

17.İlimiz Jandarma Komutanlığınca 100 askeri personel Kahramanmaraş İline görevlendirilmiş olup, ayrıca teçhizat ve malzeme nakli için 3 araç ve 6 personel ve taşıma hizmetleri için ise 1 araç bölgede görev yapmaktadır.

18.İlimiz Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesinden 2 grup halinde (32+46) toplam 78 Kızılay ve sivil çalışan ile 42 kişiden oluşan Kızılay gönüllüsü afet bölgelerine yönlendirilmiştir.

19.Deprem bölgesinden kendi imkanları ile Şiran İlçemize gelen 70 depremzede kardeşimiz, Şiran Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında misafir edilerek, her türlü ihtiyaçları ilgili kurumlarımızca karşılanmaktadır. Misafirlerimizi rahatlatıcı psikososyal destek çalışmaları yürütülmektedir.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37