banner333

banner309

23.09.2012, 11:50

SATILAN TÜRKİYE

SATILAN  TÜRKİYE

 

Atatürk, İzmit'ten geçen demiryolunu yabancı şirketlerden alabilmek için ne uğraşlar verdi. Para bulamadığı için tabakasını bile satılığa çıkarmıştı. Satabildi mi bilemiyorum. Doktorunun uyarılarına rağmen, sıkıntıdan sigarayı iyice artırmıştı. Bu meseleyi halledene kadar doktor beni zorlama diyerek, sıkıntısını sigarayla paylaştı.

Sonunda bu demiryolunu yabancılardan aldı. Böyle bir sürü uğraş ,çetin yaşanmış bir hayat sonunda 1938 yılında hastalanarak öldü. Ölmeden önce her şeyini Türk Milletine bıraktı. Şimdikilerle karşılaştırıldığında ne kadar fark var arada. Şimdikilerin küçük çocukları dahi şimdiden milyarder olmuş durumda. Nasıl oluyor bu: Din satışın iyiyse oluyor işte!!!

Kendi köyümde başta ALTIN olarak değişik madenler bulundu, maden çalışmaları hızla devam ediyor. (GÜmüşhane -Olucak Köyü) Orasını dahi yabancılara satmışlar. Marmaris, Bodrum, Adalar, daha birçok yerleşim yerlerinden vs. yabancılar yer ala ala nüfus olarak çoğunluğa geçmeye başladılar. Elimizde Milli kuruluş kalmadı.

Arabamın kaskosunu yaparken ,ilgili çalışana kaskomu Türk şirketine yap dedim, O da Türk şirketi bizde yok ,daha doğrusu şirketler hep yabancı, şaşırmamak elde değil, ne hallere düşmüşüz!!! Neymiş efendim sıcak para girdisi ...Günü kurtardık, ancak gelecek oldukça vahim!!! Artık adamların bu ülkeye saldırmasına da gerek yok.  Zaten her yabancı bu ülkede ''Ver kurtulcular sayesinde'' istedikleri her şeyi alıyorlar. Sonumuz iyiye gitmiyor.

Bu millet nemelazımcılıktan, bencillikten, maddeye tapmaktan, milli ve manevi değerlere sahip çıkmamaktan kurtulmalıdır. O güzelim BAYRAK şiiri bile bu hükümet tarafından yasaklandı, ondanda kurtuldular. ''Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım' 'mısrası birilerine dokunuyormuş, ey suyun başında olanlar, bayrağımıza hainlerin gözüyle mi bakalım  ?



Türkiye öyle bir duruma geldiki  PKK ile  mücadele edenler  suçlu ilan edildi. Genel Kurmay Başkanımız dahil  Ordumuzun  ileri gelenleri hep içerde. PKK ile  dağlarda çarpışmış, Apoyu  getirip  İmralıya tıktıran ünlü komutan Engin Alan, milletvekili seçilmesine rağmen içerde.En az 16 yıl  en çok 20 yıl  ceza alan  komutanlar ,umulmayan bir kararla karşı karşıya kaldılar. Oysa daha önceki seçimde Gebze cezaevinde tutuklu olan PKK lı bayan, milletvekili  seçilince hemen serbest bırakılmıştı. Hemen meclisin yolunu tutmuştu. Ve bu hainler  pkk için çalışıyorlar bunu herkes biliyor, bu milletvekilleri pkk canileri ile sarmaşdolaş oluyorlar ,hala kanuna uygun mu değil mi diye birileri tartışma yapıyor. Adamlar bizden alınan vergilerden maaşlarını alıyorlar, hem hainlik yapıyorlar,hem  devletin verdiği maaşları çatır çatır yiyorlar  ve dışardalar. Hainler hep dışarda  ,niçin tutuklanmıyorlar ,ABD  kızıyor diye mi? BOP projesi gereği mi? Kısaca özetlersek Türk Ordusu içeri, Hainler serbest,dışarı !!!

Atatürk'ün gençliğe hitabesi gerçekten de boşa yazılmamış.

Yani ''Ey Türk titre ve kendine gel!'' Öğüdünü bu millet acilen gözden geçirmelidir.  Allah bu milleti korusun.Amin.

 Saygılarımla...
 
Cevat Nas


Yorumlar (5)
Bekir 12 yıl önce
Değerli Hocam ,yüreğine sağlık. Ne kadar güzel izah ettiniz.Evet Ordumuz içeri ,hainler dışarı. Bu millet çok dağılmış. Çıkarlar öne geçmiş. Sizin gibi idealistler az artık. Gelecek hiç iyi gözükmüyor. Sizin burada yazdığınızı rast gele gördüm. Gazeteye ve size teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Selamlar...
neval 12 yıl önce
Sayın yazar ,yazılarınızı iki haftadır takip ediyorum. Zevkle okuyorum. Ayrıca gazeteye de teşekkür ederim. Ancak gerçek ismim değil bu. Hemen fişleniyoruz. Bizim diyeceklerimizi siz yazdığınız için size minnettarız. Dün dairede arkadaşlara iki yazını okudum . Sağolun ,uüreğinize sağlık. Selamlar.
Ebubekir 12 yıl önce
Yine şehitlerimiz var. Normal gündeme dönemiyoruz. Sayın Cevat Bey ,yazılarınızı okuyorum. Hükümet bu kargaşada yine zamları sırtımıza vurdu. İstanbula gidiyorsun ,pkk hertarafı işgal etmiş. Bunlar pkk yı Haburda affetmiş. Asgari ücretle nasıl geçineceğiz?Onların çocukları bile milyarder iş adamı. Paşaları içeri tıkmışlar. Makarna ile kandırılan safların oyları ile kabadayılığa devam ediyorlar. kısaca kış geliyor, kışı nasıl çıkaracağımızın hesabını yaparken ,onlar zammı yapıştırıyor.Durum onların dediği gibi değil. Sizlere selamlar.
halil kazan 12 yıl önce
değerli köşe yazarımız yaşından anladığım kadaruyla emekli olmuş birde exradan yazarlık falan durum gayet iyi allah bozmasın altındada üç beş muhalif yorumcu tamam atatürkü yazmış tabakasını satmış ne kıymetli tabakaymışki demir yolu satın alıyor vay bee bu milleti kemalistler hep böyle uyuttunuzya olmayan özelliklerini yazdınız ha yazdınız yazın devam edin öbür tarafta kişi sevdiğiyle beraber olacak makamlarınız aynı öenek vereceksinde hz. ömerin adaleti yokmu ALLAHIN resulunun hayatını hiçmi bilmezsin onlarda devlet idare ediyorlardı onlardan örnek vermek sizi gericimi yapıyor sayın aydınlar topluluğu ölecez ve görecez neyin ne olduğunu .arkadaşlar şükrünü yitirmiş lüx yaşayamanın sıkıntısını geçim sıkıntısına döndürmüş şikayet ediyorlar çok yazık
erdinç 12 yıl önce
Sayın yazarımız yüreğine sağlık ,yazılarınızı takip ediyoruz. Duvara karşı ,başlığı altında yorum yapan arkadaş,yazıyı ve yazarın diğer yazılarını tam anlamamış,yada yüzeysel okumuş.Her yazıda dinden mi bahsetmek lazım. Yazarın yazılarının hepsi islama saygılı ,yeri gelince islamın özünden anlatımlar yapıyor. Örneğin bu gazeteyde ki ilk yazı İslamla ilgilidir. Askerleri sevmiyorsanız o sizin bileceğiniz bir mesele. Yazar zaten yazmış,suçu olanlar tutuklansın,ancak 300 küsür subay,general vs hepsi suçlu mu?Atatürk ün yaptıklarını yazmak,kemalistlik midir? Atatürk önderlik yapamasa idi ,bu ülke kurtarılmasa idi ,sizlerin adı şimdi Venizelos,corc vs olmayacak mı idi? Adaletsizlikler elbette var. Haksızlığa karşı çıkmayanların da Allahın indinde ne olduğunu herkes bilir.....Ben bu yazarı İzmitte ikindi namazı çıkışında tanıdım. Sorumluluğumu paylaşmak için yorum yazmayı borç bildim. Saygılarla...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09