banner333

banner309

Gümüşhane'de Karantinadaki 245 Kişinin Karantina Süresi Bitti

Koronavirüsü salgını sebebiyle Belçika'dan yurda getirilen 245 Türk vatandaşının Gümüşhane'deki karantina süreci bitti.

Sağlık 06.05.2020, 11:53
Gümüşhane'de Karantinadaki 245 Kişinin Karantina Süresi Bitti
banner400

Koronavirüsünün salgını sebebiyle Belçika'dan tahliye edilen ve uçakla Trabzona daha sonra da otobüslerle Gümüşhane'ye getirilen 245 vatandaşın karantina süresi sona erdi. Bugün sabah saatlerinde vatandaşlar evlerine dönmek üzere yurttan ayrıldı. Gümüşhane'ye getirildikleri 22 Nisan gününden beri Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi KYK yurdunda tedbir amaçlı gözlem altında tutuluyorlardı. 

14 gün boyunca karantinada kalan vatandaşların her türlü ihtiyaç ve hizmetleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı koordinasyonunda sağlandı.

Aralarında Belçika’nın KVC Westerlo takımında kiralık olarak oynayan Fenerbahçe'li futbolcu Berke Özer’in de yer aldığı vatandaşların büyük bir çoğunluğu 13 otobüsle 42 şehre gitmek üzere yola çıkarken, bazı vatandaşlar kendilerini almaya gelen özel araçlarla yurttan ayrıldı.

Evlerine gittiklerinde yine 14 gün izole edilecek olan vatandaşların her birinin ardından yurt bahçesine fidan dikilirken, geldikleri gün olduğu gibi giderken de hepsinin ateşi sağlık görevlileri tarafından ölçüldü.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından karantina süresi boyunca formunu koruması için bisiklet, dambıl ve bar verilen Fenerbahçe’nin kalecisi Berke Özer, “Çok güzel bir 14 gün oldu bizim açımızdan. Her türlü ihtiyacımız görüldü, her şekilde yardımcı oldular. Evimizde gibi hissettirdiler bize. Bu süreçte de Sayın Bakanımız, Gençlik Spor İl Müdürümüz sürekli yardımcı oldular. Şimdi de sağlıklı bir şekilde çıktık. Evimize gidip orada da 14 günlük süreci tamamlayıp çalışmalarımıza devam edeceğiz. İstanbul’a gittikten sonra hem Fenerbahçe’yle çalışmalarımızı sürdürerek sürecin nasıl ilerleyeceğine bakacağız” dedi.

Genç futbolcu yaklaşan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını ve Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlayarak “Biz evde kaldığımız sürece herşey çok güzel olacak” mesajı verdi.

Torunlarına bakmak için gittiği Belçika’da salgın hastalık nedeniyle mahsur kalan Kırklarelili 61 yaşındaki Atiye Taşgil ise “41 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Belçika’ya ameliyat olan oğlumun yanına torunlara bakmaya 3 aylığına gitmiştim. Burada bizimle çok ilgilendiler. Valimizden başlayarak emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 14 gün çok güzel geçti. İlk gün biraz sorunlarımız oldu ama herşey düzeldi. Hiçbir şeyimizi eksik etmediler.” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38