banner333

banner309

Fue Saç Ekimi Nedir? Başarı Oranları

Fue saç ekimi tüm dünyada en çok kullanılan saç ekimi metodudur. Fue saç ekimini böyle popüler yapan etken, saç ekimi sonrasında herhangi bir iz bırakmıyor olmasıdır. Fue saç ekimi ameliyat izi bırakmaz.

Sağlık 03.03.2021, 07:31
Fue Saç Ekimi Nedir? Başarı Oranları
banner400

Fue saç ekimi tüm dünyada en çok kullanılan saç ekimi metodudur. Fue saç ekimini böyle popüler yapan etken, saç ekimi sonrasında herhangi bir iz bırakmıyor olmasıdır. Fue saç ekimi ameliyat izi bırakmaz.

Fue Saç Ekimi

Fue saç ekimi genellikle ense bölgesinde alınan saç köklerinin teker teker ihtiyaç olan bölgeye ekilmesi demektir. Fue saç ekimi yapan doktor için aslında zor bir iştir. Fut tekniğine göre daha uzun süre doktoru daha fazla yorar. Ama sonuçları daha doğal ve sanki hiç saç ekimi yapılmamış kadar görsel açıdan tatmin edici olur. Fue saç ekimi sonrasında saç kökleri teker teker alındığı için hiç o bölgede iz kalmaz. Sadece ameliyat sonrası bir ay kızarıklık şişlik ve ödem oluşabilir. Ama bunların hepsi geçicidir.

Fue saç ekimi bir seansta ortalama 3,500 – 4,500 saç ekilebilir. Hepsinin bir seansta ekilmesi hasta için faydalı olabilir. Fue saç ekimi yapıldıktan sonra kişi saçlarını istediği yöne tarayabilmelidir. Kuaförü eşi dostu arkadaşı saç ekimi yapıldığını hissetmemelidir.

Ameliyat süresi ortalama 6 -9 saat arasında sürer. Ameliyat esnasında sık sık ara verilebilir. Hasta ve ekibin nefes alması daha sağlıklı ekim yapabilmesi için bu aralar sık sık yapılmalıdır. Ameliyat sonrasında hasta hastanede kalmak zorunda değildir. Herhangi bir sorun varsa doktor isteğiyle kalabilir.

Fue saç ekimi yaptırmadan önce ameliyatı kimin yapacağını ve hastane ortamında yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz. Saç ekimi hastane ortamında ve estetik ve plastik cerrahi eşliğinde yapılmalıdır.

Fue Saç Ekimi Başarı Oranları

Fue saç ekimi için başarıyı etkileyen birçok faktör söz konusudur. Bunlardan birincisi cerrah yani ekimi yapacak doktorun seçimidir. Hasta burada tecrübesine güvendiği bir estetik cerrahı seçmek durumundadır.

Bunun yanı sıra ekime girecek olan ekimin de aynı tecrübede olması şarttır. Çünkü ameliyat esnasında ekip hastaya direk etkilidir. Ameliyatı tamamen estetik cerrah gerçekleştirmez.

Hastanın ekim yapılacak bölgesinde eskiden oluşan bir travma, yanık izi gibi fiziksel etkiler saç ekimini etkiler. Bunun dışında hastanın kullandığı hormonel ilaçlar da saç ekiminin başarısını etkileyen unsurlardandır.

Saç ekimi sonrası başarıyı etkileyen unsurlar, fue saç ekimi sonrasında hasta ekili bölgeyi fiziksel etkilerden koruması gerekir. Çarpmaması zedelemesi hatta uyurken ekili bölgenin üstüne dahi yatmaması gerekir. Bu koruma süresi saçlar dökülene kadar devam edilmesi gerekir. Bir etkende sigara içilmesidir. Sigara kanlanmayı etkilediği için, saçların beslenmesini geciktirebilir.

Bu şartlar gerçekleştiğinde saç ekiminden yüzde yüze yakın bir doğal sonuç alabilirsiniz. Hem cerrahi yaptığı işin kalitesinden dolayı verdiği hazla, hem de sizin sosyolojik olarak mutlu eder. Fue saç ekimi başarı oranı yukarıdaki şartları yerine getirdiğinizde her yere taranan, fark edilmeyen sonuçları alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11