banner333

banner309

Aşçı Anne'nin Sağlıklı Bebek Makarnası Çeşitleri

Sağlık 01.08.2021, 09:08
Aşçı Anne'nin Sağlıklı Bebek Makarnası Çeşitleri
banner400

Bebeğimiz dünyaya geldiği zaman, her ne kadar annelik içgüdüsüyle donatılmış olsak da, yeni bir nefesin varlığı kaygı ve tedirginlikleri de beraberinde getirir. Bebeğiniz olduğu vakit heyecan, sevinç, korku, kaygı gibi pek çok zıt duyguları, bir arada hissedersiniz. Bebeğiniz büyümeye başladığındaysa siz de aslında tecrübe edinmeye başlar ve yaşam boyu, ona iyi gelecek her şeyin peşine asılırsınız.

Bebeğimiz için en önemli gereksinim ise doğru gıdayla beslenmesidir. En az 6 ay anne sütü ile beslenmesi gereken bebekler, altı ay sonra ek gıdaya geçerek, yeni tatlarla tanışmaya başlar.  3 gün kuralına uyarak, anne sütünden farklı gıdalarla tanışan bebekler için ve hatta anneler için bu süreç bazen zorlayıcı olabilir.

Bebeğime Ne Zaman Makarna Vermeliyim?

Bebekler, katı gıdaya geçtiklerinde öncelikle alerjik reaksiyonları fark edebilmeniz için, 3 gün aynı gıdayı vererek, sağlıklı bir süreç başlatmalısınız. Bebeğinizin verdiğiniz gıdaya ya da içerdiği maddelere alerjisi varsa zaten bu süre zarfında kendini belli edecektir.

Ek gıda döneminde, hem sebze hem tahıllarla tanışmaya başlayan bebekler için makarna lezzetli ve eğlenceli bir besin olacaktır. 6 ay içerisinde her ne kadar makarnaya başlayabilir denilse de yeme alışkanlığı henüz değişen bebeklerin, bu lezzetli tahılla tanışması için en sağlıklısı, bebeğin, 7 ya da 9. ayı olmalıdır. 

Bebek Makarnası Neden Tercih Edilmeli?

Makarna, karbonhidrat ve protein açısından zengin olması yanında, lif açısından da zengin bir besindir.  Enerji verici özelliği ile de bebeğinizin gün içinde aktif olmasını sağlayacağı için annelerin tercihleri arasında olmalıdır.

Ancak karbonhidrat ağırlıklı olan bu besini verirken, mutlaka yanında yoğurt, sebze ya da etle tüketmelerini sağlamalısınız. Elbette bu her zaman söylendiği kadar kolay olmuyor. Bebekler için makarna çok leziz bir tat. Bu tadın sebzeyle bozulması onların hiç de hoşuna gitmeyebiliyor.

Maalesef ki her bebeğin kolay hoşlandığı bir tat olmayan sebzeleri sevdirmek, bazen oldukça zor oluyor. Aşçı Anne sağlıklı bebek makarnası çeşitleri ile sizin için bu işi daha kolay ve lezzetli hale getiriyor.

Sağlıklı Çeşitleri ile Bebek Makarnaları

Bebeklere sebzeyle birlikte makarna yedirmek bazen zor olsa da sebzelerin bağışıklık sistemi açısından önemli oluşu, bizi bu konuda, bazen daha inatçı bazen pes eden bir anneye dönmemize neden oluyor. Ama Aşçı Anne’nin, sağlıklı bebek makarnası çeşitleri ve birbirinden farklı sebzeli bebek makarnası seçenekleri, bebeğinizin bu sürecinde size oldukça yardımcı olacaktır.

Sade makarnanın yanı sıra;  kereviz, ıspanak,  havuç, balkabağı gibi pek çok sebzeyle makarna üreten Aşçı Anne, bebek makarnası konusunda oldukça zengin seçenekler sunuyor. Bebeğim için en sağlıklısı olsun diyorsanız Aşçı Anne’nin bebek makarnası çeşitlerine, özellikle sebzeli bebek makarnası seçeneklerine www.ascianne.com üzerinden sipariş vererek, gönül rahatlığı ile bebeklerinize yedirebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09