banner333

banner309

22.08.2022, 14:20

Öğretmen Ahmet CEYLAN unutulmamalı

   (Emekli Milli Eğitim Müdürü-Gazetci yazar)

        Öğretmen kökenli gazeteci olarak rahmetli Ahmet Ceylan’ in şahadet haberi inanın içimi çok acıttı.

      Gümüşhane- Kelkit İlçesi Öbektaş Beldesi İmam- Hatip Ortaokulunda fen biligisi öğretmeni olarak çalışıyordu. Ahmet öğretmen.

,      Okul tatile girince  o da her meslektaşı gibi memleketi Samsun ‘a gitmişti. Memleket havası başka oluyor. Ama Ahmet  öğretmen bu havayı doyasıya teneffüs edemeden bir kaza sonucu geç yaşta  hakka yürüdü.

       Öğretmen bu. Gülenle güler ağlayanla ağlari, dertli olanla dertlenir, sorunu olanların sorununu çözmeye çalışır hasılı her şeyi paylaşır. Yardım etmek zaten tutkudur her öğretmen için.  Derken piknikte buluştular ablası ve İmam olan eniştesi ile.

        Kader deyin ne derseniz deyin.  Yaşanan acı olaylar ve uyarılar kaderin önüne geçemiyor.

      Geçemiyor ama tedbirle taktir arasında seksen yıl fark olduğu da yeri geldiğinde hatırlatılıyor. Ne olduysa piknik havasında oldu. Enişte imam, serinlenmek için tatlı ve durgun sudan oluşan gölete girince olanların önüne geçilemedi.. Boğulma tehlikesi geçiriyor diye enişteyi kurtarayım derken Değerli öğretmen Ahmet Ceylan  hayatından oldu.

     Sonrası malum aile perişan . Merhum öğretmen ,  Doğum yeri olan Çarşamba İlçesinde  gözyaşları arasında toprağa verildi gencecik yaşta.

       Bu olayın  bir benzeri de Gümüşhane İmam-Hatip Lisesi Matematik öğretmeni  iken ,(1974)çok sevdiğimiz görev arkadaşımız Meslek dersleri öğretmeni  Artvin doğumlu Ahmet  Şerif ‘n başına gelmişti

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39