banner333

banner309

18.08.2021, 09:57

Nuhoğulları Alabalık ... ve Bayraktepe

NUHOĞULLARI  ALABALIK ... ve BAYRAK TEPE

16 Ağustos 2021 tarihinde Şiran Nuhoğulları Alabalık Tesislerine  ziyarette bulunduk. Kelkit'ten Çilhoroz Geçidi'ne kadar dağlarımız bomboz....Çilhoroz'dan sonra sanki Karadeniz havasının güneşli versiyonu başlıyor. Yollar gayet güzel.Dağlar yemyeşil. Hava hafiften serin. Kasette Mustafa Yıldızdoğan  ''Sil Beni ''şarkısını dinliyorum.  Yolculuk esnasında bazı sürücülerin dikkatsiz davranmaları ise tabiki can sıkıcı ...
     Kıvrıla kıvrıla giden yollardan sonra Yukarı Kulaca Köyü'nden az yukarıda  Nuhoğulları Alabalık Tesisleri'ne ulaşıyoruz. 15 sene öncesine göre daha da geliştirilmiş ve güzelleştirilmiş. Kamelyalar gayet düzenli. Hepsi ahşaptan. İş yeri sahibi Musa Kan ve oğlu Erdoğan bey gelen misafirlerle yakından ilgileniyorlar. Yazın olduğu için gelen gidende illaki çok oluyor. Yazın bir iki eleman daha takviye yapılırsa  hizmet daha iyi olur.
Yeri güzel. Çevre güzel. Hava temiz. Orman kokusu harika. Balıklar lezzetli. Fiyatlarda uygun....Satışa sunulan yöresel ürünlerin çeşitliliği artırılır ve de gelen misafirlerin daha fazla zaman geçirebilecekleri sosyal etkinliklere yer verilebilirse mükemmel bir mekân olur.
Tesislerin hemen yukarısında yayla evleri ve yabani keçileri izleme kuleside mevcut. Gök mavi yer yemyeşil vesselâm.

İki saatlik bir moladan sonra soluğu Bayraktepe'de aldık. Şiran'ın tamamına hakim bir tepe. Çok geniş bir alanı aynı anda seyredebiliyorsunuz. Öğlenin sıcağında da bile esen barhardan ciğerlerinize bedava oksijen gönderebiliyorsunuz .

Zaten Tomara Şelale'sini anlatmaya gerek bile yok.Yerli ve yabancı turistleri her daim ağırlıyor.

Şiran'da ayrıca  Kumbet, Çakırkaya Manastırı , Firdevs Hanım Türbesi ve Mumya Kalesi gezilebilecek yerler arasında.

Gezerek hoşça vakit geçirmeniz temennisiyle hoşça kalın, sağlıcakla kalın .....

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59