banner333

banner309

19.07.2022, 20:06

Nadir Küpeli

Yaklaşık onüç yıl önceydi. Velisi olduğum Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi’nde yıl sonu karne dağıtım töreni yapılacaktı.

Valilerin karne günü herhangi bir okula giderek öğrencilerin karne sevincini paylaştığını bildiğimden okulumuzu görmesi ve tanıması açısından Okul Aile Birliği Başkanı olarak dönemin Valisi Mehmet Kılıçlar’ı davet ettim.

Özel kalem  karne gününe birkaç gün kala cep telefonumdan aradı:

“Hüseyin Bey! Valimiz Okulunuzdaki karne dağıtım törenine katılacak. Bilginiz olsun!”

Bu haberi alınca sevindim.

Kısa zaman içinde okul idaresi ile birlikte vali beyi ve gelecek misafirleri memnun edecek hazırlıklara başladık.

O zaman ki okul müdürü Erdoğan Çarkacı Bey başta olmak üzere okul idaresi ile birlikte gecemizi gündüze katarak çalıştık.

Bazı konularda destek amaçlı önceden belirlediğimiz hali vakti yerinde olan veliler içerisindeki Nadir Küpeli Beyi iş yerinde kalabalık bir heyetle ziyarete gittik.

Görüşmede dün gibi hatırlarım vali beyin okula geleceğini ve birtakım eksikliklerin olduğunu bunun için yardımcı olmasını istedik.

Bir yandan çaylarımızı yudumlarken diğer yandan Erdoğan Bey okulumuz hakkında bilgiler verdi. Bendeniz ise okul aile birliği olarak yaptığımız faaliyetleri tek tek anlattım.

Memnun oldu.

Uzun bir görüşmeden sonra bizdeki heyecanı ve samimiyeti görünce: “Üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” sözleri bize moral olmuş ve gönül rahatlığıyla ayrılmıştık yanından...

O görüşmede ki tavrı, mütevaziliği vede yaşama dair bakış açısıyla ilk kez tanıştığım Nadir Beyi o zaman gönül defterime dost olarak yazdım.

O kısacık zamanda öylesine içim ısınmıştı ki, çok eskilerden tanıyormuş hissine kapıldım.

O gün bu gündür dost olduk, dost kaldık.

Çünkü, onun dostluk anlayışı bilen bilir "makam" ile “parayla pulla” sınırlı değildir.

Vefalıdır; daha da önemlisi, onda gördüğüm vefası makama değil insanadır.

Modern çağın değerlerimizi değirmen gibi öğüttüğü bu çağda böyle iş insanı ve idareci zor bulunur.

Sonradan görme kendini kaf dağında zannedenlerin tam aksine; parası, makamı arttıkça mütevaziliğide aynı derecede artan alçak gönüllü bir iş insanı olduğunu zaman içinde öğrendim.

Hz. Mevlana’nın dediği gibi “Dostluk iki gönül arasında nehir gibidir. Gittiği yeride temizler geldiği yeride.” sözleri O’nun şahsında ete kemiğe bürünmüş.

Aslında biraz incelenip araştırılsa  yaşam öyküsü üniversitelerin İktisat ve İşletme Fakültelerinde yüksek lisans tezi olabilecek niteliktedir.

Her görüşmemizde hayata dair anlattıkları gösteriyor ki son derece tevekkül sahibi, yaşama bağlı, bir o kadar da yaratana bağlı, düşüncelerinde ve sözlerinde samimi.

Eskişehir’in yetiştirdiği bir değer olan Nadir Bey, 1966 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinin Arslanlı Köyü’nde dünyaya geldi.

Yedi yaşında babasını kaybedince abisi Hasan Küpeli ile birlikte genç yaşta omuzlarına bedeninden daha ağır yük bindi.Kolay değil hem çalışıp hem okumak!

İlkokulu köyünde, Liseyi Eskişehir Endüstri Meslek lisesinde, Yüksekokulu ise Anadolu Üniversitesinde okudu.

Abisi ile birlikte genç yaşta mücadelenin içinde kendisini bulunan Nadir Bey, 1981 yılından bugüne kadar aralıksız bir şekilde vergi mükellefi olarak Eskişehir’de iş hayatının içerisinde bulunuyor.

1993 yılında Küpeliler A.Ş adıyla kurulan şirket ile birlikte bugün yüzlerce insanımıza iş ve aş imkanı sağlıyorlar.

Hazırbeton,Çimento Fabrikası, Madencilik, Sunta A.Ş gibi şirketler Eskişehir ve ülkemiz için katma değer sağlıyor.

İş hayatındaki vizyonu,öngörüsü,dürüstlüğü ve bunlara bağlı başarısı Eskişehir Sanayi Bölgesi yönetiminde etkin görevler almasını sağladı.

Önceki başkan Savaş Özaydemir ile birlikte ortaya koyduğu şeffaf,hesap verebilir yönetim tarzı bugün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlık koltuğunda oturmasının sebeplerinden sadece birisi.

2009 yılında Eskişehir Sanayi Odası’nda Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili seçilen Nadir Küpeli, bu görevlerinin yanı sıra 2013 yılından 27 Temmuz 2017 tarihine kadar Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve sonrasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürmüş, sonrasında da Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na seçilmiştir. Halen bu görevi yürütmektedir.

Beni en çok etkileyen başkanlığının ilk döneminde Eskişehir’e 2019 yılında kazandırdığı proje olan ve hayalim dediği “Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi”.

Türkiye’ye her alanda örnek bir meslek lisesi kazandırdı bu kadim kente. Kolay iş değil!

Ya diğer çalışmaları. Hangi birini yazsam….

Yeni sanayi bölgesine yapılan yatırımlar ve o bölgeye yaptığı altyapılar,sıcak asfalt kaplamalı yollar, yatırımcıya sundukları imkanlar bu şehre yatırım yapmak isteyen sanayicinin ilgisini çekiyor.

Rakipsiz olarak girdiği ikinci dönem Organize Sanayi Bölgesi Başkanlık seçimlerinde kendisine duyulan güvene zeval gelmemesi için deyim yerindeyse bir işe karar verirken deyim yerindeyse “kılı kırk yaran” hesaplar yaptığının tanığıyım.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin o devasa bütçesinin her  kuruşunu kuyumcu hassasiyetinde harcaması buna örnektir.

***

Kurban Bayramı öncesi ziyaret için Küpeliler Hazırbeton’a gittim.

Kapıda her zamanki gibi sıcak tavırlı, yüzüne yayılan tebessümle karşıladı bizi.

Oğlu Mustafa ile odasında birlikteydiler.

Hayli yoğun görünüyordu. Gerek şirket ve gerekse Organize Sanayi Bölgesi’nin işleriyle olacak ki susmayan cep telefonları dikkatimi çekti.

Sohbetimizin bir bölümünde birkaç gün önce katıldığı bir televizyon programındaki sözleri üzerinde değerlendirmeler yaptık. Sunucuların ısrarla “Siyaseti düşünüyor musunuz?” sorularına verdiği cevapları değerlenirdik.

Bir çok çevre başarılı iş adamını siyasetin içinde aktif olarak görmek istiyor ama görebildiğim kadarıyla gelen tekliflere bugünlerde hiç sıcak bakmıyor.

Böyle yöneticilerin siyasete kalite getireceğine şüphem yok ama bu şehrin ihtiyacı olduğunu söylemeliyim.

Kendisine bu konudaki samimi düşüncemi ifade ederek : “Siyasete girer misiniz, girmez misiniz? Onu bilemem ama bildiğim bir gerçek varki oda şu Nadir Bey! Halen yürüttüğünüz Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığınızda  Eskişehir’e kazandırdığınız eserlerle gönüllere çoktan girdiniz!” diye söyledim.

Yüzüne yayılan tebessümle “Daha yapacak çok işimiz var Hüseyin Bey.Teşekkür ederim.” Dedi.

Evet…

Gerçek dostu mum ışığı ile aradığımız bir dünyada,
Vefası, güleryüzlülüğü,toplumun her kesimiyle sıcak ilişki kuran uzlaşmacılığı  ve dostluğuyla insanın içini ısıtan böyle ismi gibi “Nadir” dostlar herkese lazım.

“Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” sözünün gerçeğe dönüştüğü

Küpeli ailesinde Ferdağ ablanın varlığını yazmasak yazımız eksik kalır.

Allah ömrünüze işlerinize bereket ve kolaylık versin Nadir ağabey.

Versin ki, hayalini kurduğunuz o nitelikli projelere bu güzel kentin ve ülkemizin ihtiyacı var.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46