banner333

banner309

Yerel Eşitlik Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane şubesi tarafından Kadın dostu Kent Gümüşhane Projesi kapsamında, Gümüşhane Yerel eşitlik eylem planı izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşhane 11.07.2013, 01:37
Yerel Eşitlik Eylem Planı Toplantısı Yapıldı
banner400

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, İl Müftüsü Süleyman Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Aziz Ahmet Surel, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Halk Eğitim Müdür Vekili Ahmet Kocagöz, Gümüşhane Üniversitesi öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Turgut Şahinöz, Doç.Dr.Saime Şahinöz katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu; Gümüşhane yerel eşitlik eylem planının amacı Gümüşhane’de kadın erkek eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve kadınların güçlendirilmesi genel hadefleri çerçevesinde öncelikli olarak belirlenen üç ana sorun alanında oluşturulan somut faaliyetlerin kamu-sivil toplum-üniversite işbirliğinde uygulanması olduğunu belirterek planın Kamu Kurumları yerel yönetimler, Üniversitre ve Kadın Sivil toplum Kuruluşlarının işbirliği kurma ve birlikte çalışma kapasitelerini artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Toplantıda konuşan Vali Yusuf Mayda;Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda kamumun da desteği ile Gümüşhane’de ilgili tarafların görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan ve içeriğinde üç ana sorunun; kadınların sağlık bilgisi ve haklara dayalı farkındalığın artırılması, kadına yönelik şiddete karşı kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi ve kadınların toplumsal hayata ve istihdama katılımının artırılması, yaşam koşullarının iyileştirilmesini hedefleyen çalışmalarla amaca ulaşılmış olacaktır. Dedi.

 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54